• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı
Marmara Üniversitesi, 133'üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında üniversitenin eski öğrencisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı...

Marmara Üniversitesi, 133'üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında üniversitenin eski öğrencisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'a "Fahri Doktora" ünvanı verdi.

Marmara Üniversitesi'nin Haydarpaşa Kampüsü'nde yapılan "Fahri Doktor Payesi Tevdi Töreni"ne İBB Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek,üniversitenin akademisyenleri, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve diğer İBB Bürokratları ile İstanbul'un ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Marmara Üniversitesi Senatosu'nun 22 Aralık 2015 tarihli kararıyla verilen "Fahri Doktora Ünvanı"nın belgesini, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat Başkan Kadir Topbaş'a takdim etti. Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, verilen fahri doktora ünvanına teşekkür ederek, 1960'lı yılların sonunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduğunu hatırlattı.

İstanbul'a onurla hizmet ederken mensubu olduğu üniversiteden aldığı bu payenin çok ayrı bir anlamının olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, 9 bin 500 tarihi olan şehrin jeopolitik öneminin son 12 yılda yaptıkları yatırımlarla artarak devam ettiğini söyledi. Vatandaşların memnuniyetinin ve bu tür takdirlerin kendilerine çok daha büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkında olduklarını ifade eden Topbaş, şöyle konuştu;

"Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda başlattığı, gerçekten milat olarak düşündüğümüz bir süreçten ilham alarak, kadim medeniyetimizde var olan hizmet anlayışını sürdürmeye çalışıyoruz. Takdir ettiğiniz bu paye benim için çok önemli. İlkokul diploması aldığım günkü heyecanı yaşıyorum. Günümüzde şehir yönetimleri dünyanın kaderini belirleyecek noktaya geldi. Çok ciddi yatırım ve hizmetlerle İstanbul'u dünyanın odak şehirlerinden biri yapmayı başardık. Dönemimizde kurumsal taassup göstermeden İstanbul'un yarınlarını hazırlamak için çalıştık. Başarı, taleplerin yerine getirmekten değil, halkın taleplerini önceden hissedip yerine getirmekten geçiyor. Artık, halka rağmen sadece kendince verilen kararlarla adım atılamayak, ortak akla ihtiyaç duyulan bir süreçteyiz. Hep, "Bu şehirde yaşayanlar daha fazla nasıl mutlu olur?" diye düşünerek hizmet ürettik"

İstanbul'un bugün kar yağışlı olmasına rağmen, vatandaşların geçmişteki endişeleri duymadığını ve "İBB bunun üstesinden gelir" dediğini dile getiren Topbaş, ekip çalışmasıyla ulaşım ve karla mücadele çalışması gibi her alanda çok büyük yatırım ve hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Törende konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat ise "Üniversitemizin 133'üncü kuruluş yıldönümünde bizim üniversitemizden mezun olan ve İstanbul'u 12 yıldır başarıyla yöneten Kadir Topbaş'a yerel yönetimler alanında fahri doktora verilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Sayın Kadir Topbaş, İstanbul'un geleceğine adanmış vizyonu, hayranlık uyandıran azmi ve gayretiyle şehrin geleceğine imzasını atmıştır" ifadelerini kullandı.

Törende, Kadir Topbaş'ın özgeçmişi ile fahri doktora ünvanının veriliş gerekçesi, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan tarafından okundu. Topbaş'a, törenin sonunda fahri doktora payesi ile üniversite yıllarındaki fotoğrafı takdim edildi. Tören, Topbaş ve Arat'ın üniversitenin tanıtım filminde olduğu gibi akademisyenleri ve davetlileri arkalarına alarak çektikleri selfie ile son buldu.

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Marmara Üniversitesi’nden Topbaş’a ’Fahri Doktora’ Ünvanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim