• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama

Marmara Ereğlisi Belediyesi'nden yeni binayla ilgili açıklama
Marmara Ereğlisi Belediyesi, bugün bir açıklama yaparak, bina hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Marmara Ereğlisi’nin 2015 Kasım ayında başlanan yeni belediye binasının mimarisi sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bina için sosyal medyada adeta yorum yağdı; Osmanlı, Selçuklu, Gotik, Roma, AVM, plaza, Beyaz Saray esintileri taşıdığı yorumları yapıldı.

10 milyon liraya mal olan binanın mimari projesini ise belediyede görevli mimarlar üstlendi. Belediyenin kendi öz kaynakları ile yaptırdığı binada sona gelinmiş durumda. İnce işleri biten binada sıra çevre düzenine gelecek. Binanın bahçesinde ayrıca açık hava müzesi de olacak.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KONUŞTU

Devam eden tartışmalara ilişkin hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Marmaraereğlisi Belediyesi Başkan Yardımcısı İrfan Tütün “Yapılan eleştirileri biz de takip ediyoruz. Burası 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip bir yer.

Perinthos, Heraklia medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir yerden söz ediyoruz. Binanın yapımında da bu medeniyetlerin izlerinin olmasına özen gösterildi. Binanın ön cephesinde bulunan sütunlar, Büyük İskender’in bastırdığı paraların üstündeki motifler… Kubbe motifi, insanların topluluk içinde yaşadığını ifade ediyor. Kimi diyor katedrale benziyor, kimi sinagoğa kimi, camiye benzetiyor… Aslında toplumsal yaşam alanlarını ifade ediyor. İnsanlar bilmediği için eleştiriyor. Biz de mümkün mertebe yanıt vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Tütün, geçen ekim ayında 8 ülkeden 40 profesörün katılım ile bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarını, onların da binayı incelediklerini söyledi. Tütün, “Bize söyledikleri keşke biraz daha tarihi olsaydı… Bir tanesi bile binayı kötü yönde eleştirmedi” dedi.

Yapılan eleştirilerden rahatsız olmadıklarını aktaran Tütün, yapılan binanın 100 yıl boyunca hizmet verebilecek şekilde inşa edildiğini aktardı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim