• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Marmara Depremi'nin üstünden 16 yıl geçti

Marmara Depremi'nin üstünden 16 yıl geçti
Yalova, Sakarya ve Gölcük'te, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için 03.02'de anma töreni düzenlendi.

Yalova, Sakarya ve Gölcük'te, 17 Ağustos 1999 MarmaraDepremi'nde hayatını kaybedenler için 03.02'de anma töreni düzenlendi. Depremin 16. yılı dolayısıyla kent sakinleri, akşam saatlerinden itibaren felakette yıkılan binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı'na akın etti. Afette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bırakan vatandaşlar, anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezdi. İl Müftülüğü görevlileri tarafından dualar okundu, ilahiler söylendi. Depremde yakınlarını kaybedenler, gözyaşlarına hakim olamadı.Anma törenine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Belediye Başkanı Vefa Salman, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 03.02'de saygı duruşuyla anıldı

Marmara Depremi'nin 16. yılı dolayısıyla Kavaklı sahilindeki Deprem Anıtı'nın önünde düzenlenen törende felaketin meydana geldiği 03.02'de saygı duruşunda bulunuldu. Yaşamını yitirenler anısına anıta çelenk bırakıldı, denize güller atıldı ve dua edildi.Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, depremin Türkiye'yi derinden etkilediğini belirterek, doğal afetlerin insanları birbirine kenetlediğini söyledi. Ağır yıkımın ardından devlet ve milletin bir araya gelerek çabuk toparlanmasını bildiğini ifade eden Yazıcı, depremin yol açtığı yıkımın izlerinin silindiğini ancak yüreklerdeki acısının taze olduğunu kaydetti.

Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de yaklaşık 6 bin kişinin Gölcük'te "şehit" olduğunu dile getirerek, o dönemde depreme hazırlıksız olunduğu için ağır bedeller ödendiğini anımsattı. Depremden gerekli dersi alarak yeni Gölcük'ü oluşturduklarına dikkati çeken Ellibeş, yaşantılarını depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olarak sürdürdüklerini anlattı. Depremzede Fatma Balaban da acıların insanların yüreklerinde hala taze olduğunu ifade ederek, benzerlerinin yeniden yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Japonya'da, benzer şiddetteki depremlerde binlerce insanın ölmediğine işaret eden Balaban, felaket yüzünden büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim