• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak
Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'nde göçmen çocukların sorunları masaya...

Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi'nde göçmen çocukların sorunları masaya yatırıldı. Çok sayıda akademisyen ve belediye başkanının katıldığı kongrede, göçmen çocuklar kendileri için hazırlanan özel alanlarda gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Marmara Belediyeler Birliği , Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, UNICEF ve UNHCR işbirliği ile birlikte düzenlenen 2. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi, Harbiye Askeri Müze'de gerçekleşti.4 oturumda gerçekleşen kongrede uzmanlar, çocuk çalıştayı bildirisi, çalışma, erken yetişkinlik ve eğitim, psiko-sosyal destek ve sosyal uyum şehir ve belediye hizmetleri hakkında konuşma yaptı. Kongrede kurulan atölye odalarında Türk ve Suriyeli çocuklar çeşitli aktivitelere katıldı. Etkinlik alanlarında gönüllerince eğlenme imkanı bulan minikler hoşça vakit geçirdi.

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ'NDEN GÖÇMEN ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI

Kongrenin amacına ilişkin bilgiler veren Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı: "Marmara Belediyeler Birliği olarak ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Çocukların Şehri Kongresindeyiz. Bu yıl ki tema göçmen çocuklarla alakalı. Burada, UNICEF, kurum ve kuruluşlar, Aile ve Sosyal Bakanlığımız, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz birçok belediyenin katkılarını görüyoruz" dedi.

Kongrenin bir şenlik havasında geçtiğini söyleyen Çağırıcı: "Özellikle çocuklarımıza tanıdığımız imkanlardan neler elde edildiğini görmekten de büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Marmara Belediyeler Birliği olarak her zaman belediyelerimizin yanında olduk. Bir belediyecilik okuluna dönüşen birliğimiz İnşallah başka etkinlik ve programlarda bu güzellikte artırarak da devam edilecektir" şeklinde konuştu.

"YETKİLİLERDE KÜÇÜK BİR DESTEK İSTİYORLAR"

UNICEF Çocuk, Gençlik Katılımı ve Güçlendirme Sorumlusu Nilgün Çavuşoğlu ise, "UNICEF olarak hem çocuklarla hem de çocukların katılımıyla haklarını kullanmalarıyla ilgili çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Suriyeli misafirlerimizin Suriye'ye giriş yapmasından sonra da kamplarda olsun kamp dışı alanlarda olsun çocukların ve gençlerin her türlü imkanı kullanabilmeleri onlara gerekli hizmetleri ulaştırabilmesi için farklı ortaklıklarımızla, hükumet ortaklıklarımızla, üniversitelerde sivil toplum kuruluşlarıyla farklı çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Kongrede yüzlerce çocuğu bir araya getirdiklerini belirten Çavuşoğlu: "Yaklaşık 250 çocukla hem Balıkesir'de hem de İstanbul'da iki ayrı oturum gerçekleştirdiler. Ve bu oturumlarda da Türkiye'de çocuklar ve Türkiye'nin dışından gelmiş Türkiye'de yaşamak zorunda kalan diğer çocukların ihtiyaçlarını konuştular. Ve hep birlikte neler yapabileceklerine karar verdiler. Sonuçta bugün de kongremize bir bildiri sundular. Bu bildiride de istedikleri gerçekten çok büyük bir şey değil. Sadece yetkililerde küçük bir destek istiyorlar. İstedikleri destek arasında dil kursları var birbirlerini anlamak için, okula gitmek istiyorlar. Sokaklarda güven içinde yaşamak istiyorlar. Park ve spor alanları olsun istiyorlar. Ve Suriyeli çocuklarda bu alanlardan yararlanmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Marmara Belediyeler Birliği,göçmen Çocuklara Umut Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim