• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Markayder’in Avrupa Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu

Markayder’in Avrupa Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu
Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği'nin (MARKAYDER) hazırladığı "Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi" projesi hibe kazandı.

Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği'nin (MARKAYDER) hazırladığı "Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi" projesi hibe kazandı.

Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği Başkanı Av. Peri Banu Nemutlu, yaptığı açıklamada; "Derneğimiz tarafından Türkiye ve AB üye ülkelerindeki sivil toplumların karşılıklı anlayışın geliştirilmesi amacına yönelik olarak 2015 yılında çağrısı açılan Sivil Toplum Diyaloğu 4 , İşletme ve Sanayi Politikası hibe programına sunulan "Avrupa Boyutuyla Girişimcilik Gelişimi" projesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje Bütçesi 149.616 Euro olup süresi 15 aydır.Proje Faaliyetleri 15 Şubat 2016 tarihinden itibaren Aydın ve katılımcı ülkelerde uygulanmaya başlanacaktır. Sivil Toplum kapsamında Türkiye'den kabul edilen 9 projeden biri olan MARKAYDER Projesi AB web sitesi veri tabanı araştırmasına göre dernekler tarafından Aydın iline kazandırılan en büyük bütçeli proje olarak görünmektedir. Soner Akçam, Çimen Mutlu, Hayrettin Çiftçi, Mehmet Yirmibeş, Nuri Ağaçcı nın yer aldığı MARKAYDER Yönetim Kurulu ve Gökhan Pehlivan başkanlığında Aydın Genç İşadamları Derneğinin özverili çalışmalarıyla Aydın'a ve Türkiye'ye kazandırılan projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için planlamalara başlanmıştır. Uluslararası çalışmaların yapılacağı projede Türkiye Aydın'da faaliyet gösteren Aydın Genç İşadamları Derneği eşbaşvuran; Çek Cumhuriyeti Prag'da faaliyet gösteren Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Esnaflar Derneği; Polanya Krakow'da faaliyet gösteren Bölgesel Gelişim Vakfı, Yunanistan Larissa'da faaliyet gösteren Girişimcilik Geliştirme Enstitüsü; İtalya'da faaliyet gösteren Moliseverso il 2000 Derneği ve Slovenya Celje'de faaliyet gösteren Slovenya Gelişim Derneği proje ortağı olarak yer almaktadır. Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) ve İstanbul TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun proje iştirakçisi olduğu projede MARKAYDER'in kuruluşundan itibaren desteğini esirgemeyen Aydın Ticaret Borsası da projenin destekleyicisi olarak yer alacaklardır" dedi.

YEREL ÜRÜNLER TANITILACAK

Projenin Türkiye'nin AB'ye katılımı için sivil toplum diyaloğunun özellikle önemli olduğu işletme ve sanayi politikası alanında geliştirilecek olan sivil toplum diyaloğu aracılığıyla Türkiye ve AB üye ülke sivil toplumları arasında güçlü bağların ve ileri düzey işbirliğinin kurulmasına katkıda bulunacağını kaydeden Nemutlu, "Projenin özel amaçları arasında yerel ürünler, markalaşma ve coğrafi işaretler konularında girişimcilik becerilerin geliştirilmesi ve farkındalığın artırılması, Girişimcilik öğrenimi ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi konusunda Avrupa ve Türkiye'deki iyi uygulamaların ülkemizde yaygınlaştırılması, Girişimciliğin ve kendi işini kurmanın beraberinde getirdiği fırsatlar ve zorluklar konusunda yerel kamuoyunun farkındalığının artırılması, Girişimcilik öğrenimi konusunda iyi uygulamaların ülke çapında yaygınlaştırılması ve girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak teşvik edilmesi, Özellikle İşletme ve Sanayi Politikası alanında faaliyet gösteren kurumların ileriye dönük işbirliğine yönelik olarak AB ve Türkiye arasında sürdürülebilir işbirliğinin oluşturulması yer almaktadır. Proje Faaliyetleri kapsamında; Katılımcı ülkelere Çalışma Ziyaretleri, Projedeki Katılımcı ülkeler ve Türkiye'de Yerel ürünler, markalaşma ve coğrafi işaretler konularında girişimcilik konusunda Mevcut Durum Analizi, Seminerler , Paneller, Girişimcilik El Kitabı: Markalaşma Yenilikçilik ve Kalite Geliştirme Derneği ve AB üyesi ortaklarla birlikte hazırlanacak olan kitap Girişimciliğin ve kendi işini kurmanın beraberinde getirdiği fırsatlar ve zorluklar konusunda girişimcilere yol göstermeyi hedefliyor. Özellikle İşletme ve Sanayi Politikası alanında faaliyet gösteren kurumların ileriye dönük işbirliğine yönelik olarak AB ve Türkiye arasında sürdürülebilir işbirliğinin oluşturulması amacıyla, AB ve ülkemizden ilgili katılımcılarla yuvarlak masa toplantıları, birebir görüşmeler ve tematik toplantıların yapılacağı geniş katılımlı bir bilgi, deneyim ve işbirliği paylaşımı yapılacaktır" diye konuştu.

Markayder’in Avrupa Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu

Markayder’in Avrupa Projesi Desteklenmeye Uygun Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim