• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Marka Temalı ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ Düzenlendi

Marka Temalı ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ Düzenlendi
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından gençlerin doğru bir kariyer planlaması yapabilmeleri ve iş dünyasının tecrübeli isimleriyle biraraya gelebilmeleri...

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından gençlerin doğru bir kariyer planlaması yapabilmeleri ve iş dünyasının tecrübeli isimleriyle biraraya gelebilmeleri amacıyla "Marka" temalı "5. İşini Şansa Bırakma Zirvesi" düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından geleneksel hale getirilen ve bu sene 5'cisi organize edilen "İşini Şansa Bırakma Zirvesi', yüzlerce gencin gösterdiği yoğun ilgiyle Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda yapıldı. "Marka" temasıyla gerçekleştirilen zirve kapsamında açılan stantlara gençler yoğun ilgi gösterirken, staj için başvurularda bulundu.

Türkiye'nin birliğine kasteden terör olaylarını lanetlediğini ve ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediğini söyleyen Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Çanakkale ruhunu kaybetmeden gençlerin geleceğe iyi hazırlanmasını tavsiye etti. Bursa Kent Konseyi olarak gençlerin her zaman yanında olduklarını ve üzerlerine düşen her görevi yaptıklarını anlatan Çepni, "Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla, 4 Meclis, 30 Çalışma Grubu ve yüzlerce gönüllümüzle Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyiyiz. Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Bursa'da yaşıyoruz. Kentimiz doğal güzellikleriyle birlikte sanayi ve teknoloji uyumunu başarmış dünyanın nadir birkaç şehrinden biridir. Geçmişte İpekyolu üzerinde yer alan Bursa, sahip olduğu bu stratejik konumu ile her zaman önemli bir ticaret kenti olmuştur" dedi.

Bursa'nın, ekonomik yönüyle, Türk ekonomisinin geliştirilmesi ve ona yeni ivmeler kazandırılmasında aktif ve yönlendirici bir gücü temsil ettiğini ifade eden Çepni, "Ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine, ihracat yönüyle döviz girdisi sağlanmasına ve sanayi altyapısının güçlenmesine sağladığı katkılarla Bursa, ekonomik açıdan büyük bir dinamizm sergilemektedir. Bursa, konumu itibariyle Anadolu yarımadasının batıya çıkış ve batının Anadolu'ya giriş kapısı konumundadır. Kısacası tarihi, doğası, tarımı, turizmi, sanayisiyle güçlü olan Bursa'yı gençlerin iyi değerlendirmesi gerekir. Bu yüzden daha çok çalışma, çözüm üretme, sıkıntıları görebilme sorumluluğumuz oluşmaktadır" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, zirvenin gençlerin liderlik özelliklerini geliştirmek ve onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi. İşini Şansa Bırakma Zirvesi'nin gençlerin hayatında, özellikle de iş yaşamında marka olmanın ne demek olduğunu ve marka olma sürecinde neler yapılması gerektiğini öğrenmesine vesile olacağını anlatan Karlık, emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara sözlerine Çanakkale Zaferi'nin 101. yılında bu ülke uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri anarak başladı. İşini Şansa Bırakma Zirvesi'ni geleneksel hale getirdiklerini ve her yıl farklı bir konuyu işlediklerini söyleyen Kumbara, bu yıl ki ana temanın "Marka" olduğunu ifade etti. Zirve'nin bugünlere gelmesinde emeği olan ekip arkadaşlarına minnet duyduğunu belirten Kumbara, desteklerinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından zirvenin oturum bölümlerine geçildi. Gün boyunca süren "İşini Şansa Bırakma Zirvesi'nde, "Kendi Markanı Yaratma Süreci" isimli oturumda Youth Holding CEO'su Emrah Kaya ve Bi'taksi'den Turancan Salur, "Marka Yönetimi Pazarlama Stratejileri" isimli oturumda LC Waikiki Strateji Planlama Direktörü İbrahim Arıt ve Eker Süt Ürünleri Pazarlama Yöneticisi Emre Yazgan, "Markaya Bağlılık" isimli oturumda İskender Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İskenderoğlu ve "Marka Oluşturma Sürecinde Rehberlik" isimli oturumda ise TPE Marka Uzmanı Ahmet Alkan Dımbıloğlu, dinleyicilerle bilgi paylaşımında bulundu. Ayrıca zirvenin panel bölümünde ise, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nin moderatörlüğünde Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, MÜSAİD Bursa Şubesi Başkan Vekili Nihat Alpay, TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Topuk tarafından "Sürdürülebilir Marka Oluşturma" konusu ele aldı.

Marka Temalı ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ Düzenlendi

Marka Temalı ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim