• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MARKA 2017, üçüncü gününde gençleri kucakladı

MARKA 2017, üçüncü gününde gençleri kucakladı
İş dünyasına özel hazırladığı içeriği, 2012 yılından bu yana gençlerle de paylaşan MARKA Konferansı, 15 Aralık'ta gençlerle buluştu.

İş dünyasına özel hazırladığı içeriği, 2012 yılından bu yana gençlerle de paylaşan MARKA Konferansı, 15 Aralık'ta gençlerle buluştu. 6,5 saat süren ve 20 konuşmacının sahne aldığı programa; sosyal girişimcilik, yapay zeka, dijital dönüşüm ve oyun sektörü damga vurdu.

MARKA Konferansı, iş dünyasına sunduğu deneyimi, uzun yıllardır eğitim desteği verdiği üniversite öğrencilerine de taşıdı. 13-14 Aralık tarihlerinde yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen MARKA 2017, 15 Aralık'ta da gençlerle buluştu. 6,5 saat süren ve 20 konuşmacının sahne aldığı programa, sosyal girişimcilik, yapay zeka ve oyun sektörü damga vurdu.

"Tüketiciler markalara değil, vaatlere sadıktır"

MARKA Gençlik Konferansı'nın moderatörlüğünü, BJ Cunningham yaptı. Cunningham, açılış konuşmasında, kariyer hikayesinin yanı sıra, marka hakkında önemli bilgiler paylaşarak "Marka, bir isim ya da logo değildir" diyen Cunningham, "Markanızla ilgili her şeyi çok iyi yapıyor olabilirsiniz ancak önemli olan müşterinizin onun hakkında ne düşündüğüdür. Bir marka, ait olduğu kurumda ya da ona hizmet veren ajansta değil, müşterinin zihninde var olur. Bunu yapabilmek için bir fikriniz ve bir marka vaadinizin olması gerekir. Tüketiciler markalara, ürünlere ve fiyatlara değil, vaatlere sadıktır" dedi.

MARKA Konferansları'nın oluşturucusu, Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, açılış konuşmasında, "Bu yıl hayatın en önemli dönüm noktalarından "18 yaş halini" konferans deneyimine taşıdık. 18 yıldır düzenlenen MARKA Konferansı'nın oluşturduğu dalga etkisi, bir sonraki MARKA Konferansı'na kadar devam eden çok özel bir platform oluşturuyor. Son 2 gündür burada iş dünyasının liderlerini ağırladık. Dünkü programı takip eden yaklaşık 2 bin kişi, dün akşam bu salondan büyük bir motivasyonla ayrıldı. Şimdi sıra sizde. MARKA 2017 konuşmacıları size özel içerikler hazırladı" dedi.

MARKA Konferansı'nın çok uzun süredir her yıl bir sosyal probleme dikkat çektiğini belirten Yürekli Şengör, bu yıl için hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi hakkında da bilgi vererek, "Kız çocuklarının 18'den küçük yaşta evlenmelerini engellemek, onların eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için "Daha 18 değilsin" projesini tasarladık. MARKA 2017'nin fuaye alanında, Dükkan 18 adında bir mağaza açtık. Buradaki ürünlerin satışından elde edilen tüm geliri UNICEF'e bağışlayacağız. Toplantı başlamadan önce sizlerin de alışveriş yaptığını gördüm. Katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim" diye konuştu.

Gençler için özgün içerikler hazırlandı

MARKA Konferansları için iş dünyasına özel hazırlanan içerik, 2012 yılından bu yana gençlerle de paylaşılıyor. 15 Aralık'ta düzenlenen MARKA Gençlik Konferansı'nda, 20 konuşmacı sahne aldı. Prisma Labs Kurucusu ve CEO'su Alexey Moiseenkov, sosyal medya dünyasını hızla ele geçiren PRISMA uygulamasıyla ilgili bilgiler verdi ve yapay zekanın önemine dikkat çekti. Muse & Galakticos Kurucusu Serdar Ekrem Şirin, hızla yükselen ve yaygınlaşan oyun sektöründeki gelişme ve trendleri anlattı. Öğleden sonraki oturumda ise Christopher Leo Willkens'in moderatörlüğünde sahne alan Galakticos takımı, oyuncu olmanın getirdiği yaşam biçimini paylaştı.

Güzellikteki dijital dönüşü anlatan L'Oréal Pazarlama Direktörü Beyza Kapu, "Artık marka ve ürünleri değil, hikayeleri anlatmamız gereken bir dönemdeyiz" dedi. Sağlıklı yaşam alanında dünyadaki en önemli liderlerden biri olan Flexi Foodie Academy Kurucusu Julie Montagu, hayatının çok zorlu bir döneminde geliştirdiği her koşulda "iyi" olma formülünü gençlerle paylaştı.

Sosyal girişimciliğin yükselişi

Son yıllarda hızla yükselen sosyal girişimciliğin Türkiye'den ve dünyadan örnekleri, MARKA Gençlik Konferansı'nda anlatıldı. İskoçya'da kurduğu Social Bite restoran zinciriyle evsizlere iş ve yemek olanağı sunan Josh Littlejohn, girişimin hikayesininin yanı sıra, 1 hafta önce düzenlenen ve evsizler için 20 milyon TL bağış topladıkları kampanyayı anlattı.

5 ADIM Kurucusu Süleyman Bağırgan, Anadolu'da başlattığı ve yakın zamanda küçük adımlarla yurt dışına da taşıdığı, gençleri çevrelerine değer katmaya davet eden 5 ADIM projesini tanıttı. Bağırgan, "Başarıya değil değer oluşturmaya odaklanırsanız, başarı da ardından gelir" diye konuştu. "Üretmenin mutlulukla ilgisi olmalı" başlıklı bir sunum yapan Tara Kitap Kurucusu Selcen Gür ise gençlere üretime öncelik veren, üreterek mutlu olunan iş değerlerini önerdi.

Sıra dışı yaklaşımlar

Psikanalist, yazar ve aktivist Susie Orbach, çarpıcı bir yüzleşme yaşatan konuşmasında, "Neden olduğumdan 30 yaş genç görünmeliyim? Neden bazı bedenler defile podyumlarında temsil edilmiyor? Fiziksel mükemmelliğin pompalandığı çağımızda, gençleri pençesine alan ve bir salgın gibi yayılan yeme bozukluklarında markaların rolü ne?" sorularını gündeme getirdi. Gençleri bu konunun farkında olmaya davet eden Orbach, bu salgından kendilerini ve arkadaşlarını korumak için destek istedi.

Uluslararası alanda en çok tanınan çağdaş sanatçılardan Kutluğ Ataman ise Erzincan'da kurduğu Palanga Besi Çiftliği'nin hikayesini gençlerle paylaştı. Besi çiftliğinin zaman içerisinde bir mimari proje çiftliğine dönüşeceğini anlatan Ataman, modernizmin Türkiye'nin her yerine taşınabileceğine dikkat çekti. MARKA Gençlik Konferansı, Okan Saykun'un moderatörlüğünde YouTuber Suat Durmuş ile Instagrammerlar Bengi Kurtcebe ve Rachel Araz'ın katıldığı "Markaların Yeni Elçileri: Influencers" başlıklı oturumla son buldu. Sosyal medyanın yıldızlarının sahne aldığı bölümde, dijital dünyadaki yeni değerler konuşuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim