• BIST 9761.81
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Mardin’de Yatırım Toplantısı

Mardin’de Yatırım Toplantısı
Halkın 90'larda devlet, 2015'te ise terör örgütü PKK zulmünden kaçıp, yerinden yurdundan olduğunu belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği...

Halkın 90'larda devlet, 2015'te ise terör örgütü PKK zulmünden kaçıp, yerinden yurdundan olduğunu belirten Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, bölgenin ekonomisinin de çok gerilediğini kaydetti.

MÜSİAD Mardin Şubesi, 104 hektar alan üzerinde kurulması kararlaştırılan 2.Organize Sanayi Bölgesi için yatırım başvuruları ve gündem toplantısı düzenledi. Şube binasında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Acay, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter, işadamları ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, bugün 1990'lardaki senaryonun farklı versiyonuyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, halkın 90'larda devlet, 2015'te ise PKK zulmünden kaçtığını ve yerinden yurdundan olduğunu kaydetti. Nusaybin'i ziyaret ettiğini anlatan Kasap, "Dün akşam Nusaybin'de 20 yıldır çalıştığımız esnafları ziyaret ettim ve hendekli mahalleleri gezdim, Kaymakamı ziyaret ettim. Yüzde 90 oy alan HDP'yi destekleyen halkın yüzde 90 hendek zulmüne ve siyasetine karşı çıkıyor. Eminim hendekçiler bir anket yaparlarsa, gerçekleri daha iyi göreceklerdir" dedi.

Son bir yılda bölge ekonomisinin çok gerilediğini vurgulayan Kasap, sadece Mardin'de bin kişinin işten çıkarıldığını dile getirdi. Kasap, "Teşvik sisteminde 6. bölgedeyiz, yüzde 60 oranında destekleniyoruz. 6 değil 12. bölge teşvikleri lazım. Yüzde 100 yatırım desteği ile beraber, işletme sermayesi de olsun ki bölgeyi ekonomik olarak ayağa kaldıralım. Bizim cihadımız ekonomik yatırımdır. İşçi çalıştırmak, vergi vermek, halkımıza ve Müslüman coğrafyadaki kardeşlerimize yardım etmek için üretmek, çalışmak, helal kazanmak, helal harcamak ve Allah rızası için yardım etmektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim