• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Anayasa'nın bazı garip maddeleri ve yorumları bizim iş yapmamızı engelledi...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Anayasa'nın bazı garip maddeleri ve yorumları bizim iş yapmamızı engelledi ve engelliyor. Mevcut sistem arızalıdır. Türkiye'deki mevcut sisteme baktığımızda kuvvetler ayrılığı diye bir ifade var ancak sistemi incelediğimizde bir kuvvetler karmaşası var" dedi.

MÜSİAD Mardin Şubesi, "Gelecek Senin Sahip Çık" konferansı düzenledi. Mardin Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç, 24. Dönem Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, STK temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

"Operasyonda sıcak temas sağlandı"

Konferansta konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, devam eden terör operasyonlarına ilişkin, "Geçen haftalarda güzel haberler almıştık. Az önce yaşanan sıcak temasta, yine geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi sizlere güzel haber vermiş oluyoruz. Bölgemiz inşallah teröristlerden temizleniyor. Bugün yine güzel haberler duyarsınız. Artık bundan sonraki dönemde bu şehrin ve bölgenin inşaları, bu bölgede ve şehirde huzur içerisinde yaşayacaklar. Ülke gündeminden terör inşallah kalkacak" dedi.

"Belirsizlik iş dünyasının belini büker"

İş dünyasını asıl etkileyenin dövizin miktarından çok, nereye gideceğini bilememek olduğunu vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, iş dünyasının belirsizlik istemediğini vurguladı. Olpak, "İş dünyası için dövizin kaç para olduğundan çok daha önemli olan dövizin nereye gideceğidir. Yani biz dövizin değerinden çok belirsizliğinden çok daha rahatsız oluyor. Geçtiğimiz günlerde dolar 4 lira oldu, rahatsız olduk ama kendimizi ayarlayabildik. Fakat dolar 6 lirayı gidecek yoksa 2 liraya mı inecek eğer bunu bilemezsek beliğimizi bükecek olan odur. Belirsizlik iş dünyasının belini büker. Bizler belirsizlikleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz" diye konuştu.

"Satın Alma Müdürleri Endeksi"

MÜSİAD olarak Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) ile iş hayatının geleceğine yönelik sağlıklı tahminlerde bulunduklarına dikkat çeken Olpak, Şubat endeksinde artış yaşandığını, Mart ayının endeksini de artı olarak gözlemlediklerini ifade etti. Olpak, "SAMEKS ile geleceğe yönelik tahminlerde buluyoruz. Son açıklamayı İnegöl'de yapmıştık. Son açıkladığımız rakamlara göre, birleşik endeks 5 puan arttı. Bu şu demek, Mart ve Nisan ayında ekonomimiz Şubat ayına göre daha canlanacak" dedi.

"Köklü çözümlere ihtiyacımız var"

"Bizim köklü çözümlere ihtiyacımız var" diyen Olpak, "Sorunların ortadan kalkması için yapısal anlamda çözümler gerekiyor. Ülkemiz köklü bir değişikliğin, anayasal değişikliği referandum sürecinde. Referandumdan söz edince birileri bize, "Size ne anayasadan, anayasanın hangi maddesi sizin iş yapmanıza engel oluyor ki siz kalkıp fikir sunuyorsunuz?" diyorlar. Net bir şekilde söylemeliyiz ki biz iş dünyası olarak anayasanın sonuçlarından etkileniyoruz. Anayasa'nın bazı garip maddeleri ve yorumları bizim iş yapmamızı engelledi ve engelliyor. Mevcut sistem arızalıdır. Türkiye'deki mevcut sisteme baktığımızda kuvvetler ayrılığı diye bir ifade var ancak sistemi incelediğimizde bir kuvvetler karmaşası var" diye konuştu.

Türkiye'nin 2007 ve 2008'de de anayasadan kaynaklanan belirsiz bir dönem yaşadığını belirten Olpak, hiçbir iş adamının önünü göremediği ortamda iş yapmak istemeyeceğine dikkat çekti.

"Bölge halkı iki kere düşünmesi lazım"

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap ise bölge halkının Referandum konusunda iki kere düşünmesi gerektiğini söyledi. Kasap, "Almanya ve Avusturya'dan sonra batının uygar, insan haklarını ve ifade özgürlüğü konusunda bize ders vermeye çalışan ülkelerinden Hollanda, bakanlarımıza, vatandaşlarımıza yaptıklarıyla çirkinleştiler, alçaldılar, kendilerini rezil ettiler. Daha vahimi de AB Hollanda'ya destek çıkmasıydı. Bunları kınamakla beraber, yaptıkları ise bizi kendimize getirdi, özümüze döndürdü. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle sandıkta en güzel cevabı vereceğiz. Kürtlerin ve Bölge halkının Referandum konusunda iki kere düşünmesi lazım" dedi.

Konferansta ayrıca Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı da birer konuşma yaptılar. Konferans, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Mardin’de ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim