• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mardin Turizmine ‘Terör’ Darbesi

Mardin Turizmine ‘Terör’ Darbesi
Terör, Güneydoğu'nun gözde turizm merkezlerinden Mardin'e darbe vurdu.

Terör, Güneydoğu'nun gözde turizm merkezlerinden Mardin'e darbe vurdu. Kentte, 7 otel kapandı, 600'ü aşkın vatandaş işsiz kaldı. Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, bu rakamların artmasından endişe ettiklerini vurguladı.

Güneydoğu'da 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla birlikte hortlayan terör olayları bölge turizmine büyük darbe vurdu. Bölgenin gözde turizm merkezlerinden Mardin'de, çözüm süreciyle birlikte canlanan turizm, terör olaylarıyla birlikte dibe vurdu. Tarihi mekanların yerli ve yabancı turiste hasret kaldığı kentte, yaşanan olaylar nedeniyle 7 otel kapandı. Kentteki, turizm işletmelerinde çalışan 600'ü aşkın vatandaş ise işsiz kaldı.

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör, kent turizminin 6-7 Ekim olaylarından beri sıkıntılı günler yaşadığına dikkat çekti. 14 aydır esnafın kendisini kurtarabilecek kadar iş yapamadığını aktaran Güngör, "Şu ana kadar 7 otelimiz kapandı, geriye kalan otellerimiz ise küçülmek zorunda kaldılar ve şu an kapanma noktasına geldiler. Turizm sektöründen çalışan 600'ü aşkın kişi işten çıkartıldı. 2016 yılında herhangi bir rezervasyon yok, herhangi bir kımıldama görmüyoruz. Bu yüzden bu sayının daha da artmasından endişe ediyoruz" dedi.

"İLGİLİ KURUMLARA RAPOR GÖNDERDİK"

Mardin turizminin geldiği nokta ile ilgili çalışma yaparak bir rapor hazırladıklarını kaydeden MARTOD Başkanı Güngör, hazırladıkları raporu hem Mardin Valiliği'ne hem de ilgili bakanlıklara gönderdiklerini söyledi. Raporda, turizm sektöründe çalışan işletmelerin ayakta tutulması için bazı önlemlerin alınmasını talep ettiklerini dile getiren Güngör, sadece turizm sektörü değil esnafın da ciddi sıkıntılar yaşadığını aktardı. Mardin'in en büyük gelirlerinden bir tanesinin turizm olduğunu ve hükümetin turizme ciddi bir destek vermesi gerektiğini belirten Güngör, "Bu işletmelerin ayakta durması için personellerimiz İŞKUR tarafından desteklenmesi gerekir. Ölü sezonunda Antalya'da yapılan bakanlıkların seminerlerinin Mardin'de yapılmasını ve devam eden kredilerin ötelenmesini talep ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Mardin Turizmine ‘Terör’ Darbesi

Mardin Turizmine ‘Terör’ Darbesi

Mardin Turizmine ‘Terör’ Darbesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim