• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Mardin tarihi ve hizmetleri ile turizme kapılarını açıyor

Mardin tarihi ve hizmetleri ile turizme kapılarını açıyor
Mardin'in ilçelerinde terörün izlerini silmek için büyük ölçekli yarımların önünü açan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa...

Mardin'in ilçelerinde terörün izlerini silmek için büyük ölçekli yarımların önünü açan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ilde turizm artışı ile birlikte Mardin'in tarihi, turizm ve kültürü ile birlikte örnek bir şehir olacağını söyledi.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi kentte yatırım ve hizmetlerde durmuyor. Tarihi Kermozade Konağı'nda gerçekleştirilen restorasyon ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın yeni hizmet yerinin açılışına katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Eylül ayında turizm artışı ile esnafın ve Mardinlilerin yüzlerinin güleceği bir döneme girileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na ait restore edilen Kermozade Konağı bugün gerçekleştirilen törenle açıldı. Mardin Valisi Mustafa Yaman, vali yardımcıları, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Önen Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Zafer İzcan, Emniyet Müdürü Hasan Onar, şube müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Hizmet binasına dönüştürülen tarihi konağın açılışını yapan Vali Yaman Kermozade Konağı'nın tarihi yapısı bozulmadan restore edilerek vatandaşların hizmetine açıldığını söyledi. Yaman, "Hem eskiyi koruma hem de yeni ile eskiyi entegre etmek için hazırlanan projelerde hassas davranıyoruz. Tarihi, yeşil, çevreye duyarlı bir Mardin olsun diye her alanda projeler üretiyoruz. Dikey bahçemiz olsun ağaçlandırma çalışmamız olsun oldukça hassas davranıyoruz. Bu çalışmalarımızın Mardin'de turizme katkısı olacağını düşünüyoruz. Eylül'de çok ciddi bir talep var. Turizm noktasında yatırım talepleri de fazla. Bu sirkülasyon ve talebin gün geçtikçe daha fazla artacağına inanıyorum. Bizim de hem turizm esnafına destek olacak hem de bölgenin daha fazla tanınmasını sağlamak için faaliyetlerimiz oluyor ve olacak" diye konuştu.

Açılışın ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Vali Yaman, kıraathanede vatandaşlar ile çay içti esnafı dinledi. Vali Yaman ve beraberindeki heyete vatandaşın ilgisi yoğun olurken Mardinli esnaf çalışmaları takdir ile karşıladıklarını her geçiş sürecindeki sancıların burada da olduğunu belirterek çalışmalar tamamlanınca çok daha güzel bir Mardin olacağını belirterek Vali Yaman ve ekibine teşekkür etti.

Mardin tarihi ve hizmetleri ile turizme kapılarını açıyor

Mardin tarihi ve hizmetleri ile turizme kapılarını açıyor

Mardin tarihi ve hizmetleri ile turizme kapılarını açıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim