• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Marco Reus bedavaya oynuyor

Marco Reus bedavaya oynuyor
Galatasaray'ın Borussia Dortmund'a 4-0 yenilmesinin yankıları sürerken, iki maç sonunda öne çıkan isimlerden Marco Reus'un Sarı Kırmızılı futbolculara kıyasla çok daha az para kazandığı ortaya çıktı.

Galatasaray Avrupa Kupaları'nda hiçbir dönem böylesi ezilmedi. Borussia Dordmund'dan iki karşılaşmada 8 gol yiyen Sarı-Kırmızıllılar, son bir ay içerisinde dördüncü kez, 4 golü birden kalesinde gördü.  

İKİ EZELİ RAKİBİNDEN DAHA FAZLA ÖDEME YAPIYOR

Sarı kırmızılı takımda peşpeşe gelen hezimetlerin baş sorumlusu olarak Teknik Direktör Cesare Prandelli görülse de, futbolcu performanslarını da göz önüne getirdiğimizde Galatasaraylı futbolcuların kazandıkları paranın karşılığını veremedikleri de bir gerçek.

Galatasaray, Türkiye'de futbolcularına en fazla ödemeyi yapan kulüp. Sarı-Kırmızılı Kulüp yıllık toplamda, Beşiktaş'dan 30 milyon Euro, Fenerbahçe'den ise 15 milyon Euro daha fazla teknik adam ve futbolcularına ödeme yapıyor.

REUS KULUBÜNE 40-50 MİLYON KAZANDIRABİLİR

Galatasaray'daki futbolcu ücretleri Türkiye'de uzak ara liderken, Avrupa'da bile üst düzey kulüpleri zorluyor. Bu durumu açıklayan en basit örnek ise Galatasaray'ı iki maçta da dağıtan Dordmund'un futbolcularına ödediği rakamlar. Dordmund'un en fazla kazanan oyuncusu Marco Reus yılda 4 milyon Euro sözleşmesi var. Ancak bu rakamın yüzde 40'ını vergi olarak Reus ödüyor ve eline net rakam olarak 2.4 milyon Euro geçiyor. Marco Reus'un sözleşmesindeki madde gereği 25 milyon Euro'ya serbest kalacağı öne sürülüyor. Eğer bu madde olmasa Marco Reus 40-50 milyon Euro daha kazandırabilir.

Galatasaray'da Reus'tan fazla kazanan oyuncular ise şunlar: 

Muslera 2.8 milyon Euro artı maç başı 15 bin Euro.
Melo 3.1 milyon euro artı maç başı 25 bin Euro
Sneijder 3.2 milyon euro artı maç başı 25 bin Euro.
Hamit Altıntop 2.9 milyon Euro artı maç başı 25 bin Euro.
Burak Yılmaz 2.7 milyon Euro artı maç başı 25 bin Euro.
Selçuk İnan 2.8 milyon Euro artı maç başı 25 bin Euro.
Dzemaili 2.4 milyon Euro.
Goran Pandev 2.4 milyon Euro.
Chedjou 2.2 milyon Euro artı maç başı 10 bin.

OYNAMAYAN EBOUE DE, REUS'A YAKIN KAZANIYOR!

Bütün bunların üstüne yabancı kontenjanına takılan ve tribüne çıkan Eboue'de yılda 2.2 milyon Euro artı maç başına 10 bin Euro sözleşmeye sahip. Ancak Eboue maç başı parasını alamadığı için Reus'ın kazancının kılpayı gerisinde kalıyor. 

G.Saray bütün bu ödemeleri sözleşmeler gereği yerine getirmek zorunda olduğu gibi ayrıca futbolcuların ödemesi gereken vergileri de ödüyor. Yukarıdaki rakamlar net ve futbolcuların direk hesaplarına yatması zorunlu ücretler.

ÜNAL AYSAL BÖYLE İSTEDİ!

Ünal Aysal yönetimi hesapsızca yaptığı sözleşmelerle Sarı-Kırmızılı kulübün geleceğini de risk altına alırken, yakın zamanda Muslera, Selçuk, ve Burak Yılmaz'ın ücretine zam yapıldığı için Wesley Sneijder da aldığı ücreti beğenmeyip, 2 yıl daha sözleşmesi olmasına rağmen ücretine zam yapılmasını ve sözleşme süsesinin en az 4 yıla çıkarılmasını talep ediyor.

YAŞLARI DA İŞİN CABASI!

Galatasaray'da bu yüksek rakamları kazanan oyuncuların hepsi ise 30 yaş sınırına dayanmış ve üstü isimler. Ve hepsinin en azı 2 yıl olmak üzere 5 yıla kadar uzanan sözleşmeleri var. Yani Galatasaray daha yıllarca bu rakamları bu futbolculara ödemeye mahkum durumda.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim