• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Marble’da İtalya Rüzgarı Esecek

Marble’da İtalya Rüzgarı Esecek
22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) bu yıl İtalya damgasını vuracak.

22. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) bu yıl İtalya damgasını vuracak. Sektörün önde gelen ülkesi İtalya, fuara 63 firmayla çıkarma yapacak. İtalyan alıcı heyetinin yanı sıra doğaltaşın dev firmalarının da ürünlerini sergileyeceği fuarda ayrıca yenilikçi makine ve teknolojileri tanıtılacak. Sektörün en önde gelen isimleri de fuarda yer alacak. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ICE) Müdürü Aniello Musella, "MARBLE, Türk ve İtalyan işbirliğine sahne olacak" dedi.

SEKTÖRÜN GÖZÜ İTALYA HEYETİNDE OLACAK

23-26 Mart 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir'de düzenlenecek MARBLE 2016, dünya doğaltaş sektörünün en önemli aktörü İtalya'nın dev çıkarmasına ev sahipliği yapacak. 63 İtalyan firma, doğaltaş alanında son yenilikçi ürün ve teknolojilerini görücüye çıkaracak. Sektörün gözü ayrıca İtalyan alım heyetinin üzerinde olacak. Heyete ise İtalya'da mermer ve taş teknolojileri konusunda tüm ülkeyi temsil eden ve bünyesinde 310 şirketi barındıran İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ICE) Müdürü Aniello Musella ile İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi eşlik edecek.

"TÜRK FİRMALARINA BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ"

Geçtiğimiz yıl İtalya, doğaltaş ürünleri ihracatında 2 milyar euro'ya imza atarken sektörünün önde gelen ismi İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Flavio Marabelli, fuara yönelik yüksek katılımların nedenini, Türk firmalara verdikleri değerin göstergesi olarak açıkladı. Marabelli, "Türk firmalarını çok önemsiyoruz ve doğaltaş üretiminde Türkiye'yi lider ülkelerden ve uluslararası doğaltaş arenasındaki başlıca aktörlerden biri olarak görüyoruz. Biz de ülkemizin en tanınmış üreticilerini kapsayan yüksek seviyede bir katılım gerçekleştiriyoruz" dedi.

Teknoloji ve önemli materyal üreticilerinin fuarda yer alacağına dikkat çeken Marabelli, İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı ile İtalya Ekonomiyi Geliştirme Bakanlığı işbirliğinde D Holü 150 numarada kurumsal bir alan oluşturduklarını açıkladı. Burada Türk firmaların İtalyan firmaları ile ikili görüşmeler gerçekleştirebileceklerini söyleyen Marabelli, "Bu alanda ikili görüşmeler ve İtalyan doğaltaş çıkarma - işleme makine ve teknolojilerinin en iyi örneklerinin sunumu gerçekleştirilecek" diye konuştu.

HEDEF ORTAK ÜRETİM

Dünyadaki güçlü ağı ile İtalyan ve yabancı firmalar arasındaki ticari ve endüstriyel işbirliklerini destekleyen ICE Müdürü Musella ise fuarın yeni ikili işbirliklerine zemin hazırlayacağını söyledi. Ajans olarak İtalyan ve Türk şirketler arasında sadece ticari ve sinai işbirliği değil "ortak üretimi" de hedeflediklerini söyleyen Musella, "Doğaltaş açısından Türkiye'nin kaliteli bir hammadesi var. Önemli olan bu kaliteli ürünün doğru teknolojiyle üretilmesi. İtalyan teknojisiyle bu kaliteli hammaddenin buluşturulmasıyla yeni bir katma değer eklemiş olacağız" dedi.

"KÜRESEL PAZARIN YOLU TEKNOLOJİDE"

İtalya ve Türkiye'nin büyük işbirliği potansiyeline sahip, üretim sektörünün farklı alanlarında birbirlerini tamamlayan ülkeler olduğuna dikkat çeken Musella şöyle devam etti:

"Türk mermer firmaları, yenilikçi doğaltaş çıkarma ve işleme teknolojilerinin kullanımıyla yalnızca iç pazarda değil küresel pazarda da kendine çok daha iyi yer bulma imkanına kavuşacak. MARBLE hem Türk hem de diğer ülkelerdeki iş ortakları ile olan ilişkilerini genişletmek ve güçlendirmek isteyen İtalyan firmalar için önemli bir buluşma olacak"

KONSOLOS IANUZZİ: "ÇOK İYİ BİR PARTNER OLACAĞIZ"

İzmir İtalya Konsolosu Luigi Iannuzzi de ülkesinin teknolojik aletler konusunda zengin bir geleneğe sahip olduğuna dikkat çekerek, "Özellik bu mermer endüstrisinde öne çıktı. Bu nedenle İtalya mermer sektöründe, kalitede kendini geliştirmek isteyen her girişimci için iyi bir partner olacaktır. MARBLE, Türk ve İtalyan işadamlarının karşılıklı bilgilerini paylaşmaları için çok önemli bir fırsat oluşturdu. Ege Bölgesi'nin İtalya ile ticari ilişkiler bazında inanılmaz uzun bir tarihi var. Biz de konsolosluk olarak bunu desteklemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Marble’da İtalya Rüzgarı Esecek

Marble’da İtalya Rüzgarı Esecek

Marble’da İtalya Rüzgarı Esecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim