• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması
Manisa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Manisa Ulaşım A.Ş (MANULAŞ) Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Saruhanlı ilçesinde şoför kart olarak bilinen araç...

Manisa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Manisa Ulaşım A.Ş (MANULAŞ) Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Saruhanlı ilçesinde şoför kart olarak bilinen araç içinde kullanılan biletlerin kaldırılmasına ilişkin oluşan kavram karmaşasını ve bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına basın açıklaması düzenledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Manisa Ulaşım A.Ş (MANULAŞ) Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Saruhanlı ilçesinde vatandaşlar tarafından şoför kart olarak bilinen araç içi biletlerin kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya Saruhanlı 19 No'lu Taşıyıclar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal'da katıldı.

Şoför kartlarının ilk olarak Soma'da kaldırıldığını belirten Genel Müdür Mehmet Oluklu, "15 Nisan tarihi itibariyle Saruhanlı'da uygulama başladık. Özellikle kooperatif başkanı arkadaşlarımızdan bu kartların iptali konusunda taleplerin yoğunlaşması sebebiyle gündeme alınmıştır. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e bu talepleri bir toplantı da ilettik. Böyle bir talep olduğunu ve arkadaşların mağdur olduğunu belirttik. En büyük nedenlerden bir tanesi de şoför arkadaşlarımızın parayla haşır neşir olması dolayısıyla suiistimale açık olması ve kooperatif yöneticilerinin en çok yakındığı konulardan bir tanesi olmasıydı. Diğer kartlara göre tabi daha pahalı bir taşımacılıktı. Dolayısıyla kaldırılırken de bu da düşünüldü. Tabi bu kararlar alınırken dün aldık bugün uygulamaya geçelim değildir" diye konuştu.

"TİTİZ BİR ÇALIŞMAYLA KARARLAR ALINIYOR"

Otobüs içlerine duyurular asarak vatandaşı bilgilendirdiklerinin altını çizen Oluklu, "Başkanımız talimatı verdikten sonra yaklaşık 1 buçuk ay içerisinde araç içlerine vatandaşların konuyla ilgili bilgilendirilmesi amacıyla duyurular astık. Araç içlerinde duyurular halen duruyor. Soma'da dahi duyurular araç içlerinde yer alıyor. Bir buçuk aydır ilanlarla da bilgisini vatandaşlarımıza verdik. İlçe merkezlerine gelip kart basım merkezlerine gelmelerini ve kartlarını alabileceklerini belirttik. Saruhanlı 15 Nisan tarihine kadar kart basım ortalamaları 3 noktada 104 kart basılmıştır. Şoför kartı yürürlükten kalktıktan sonra ise yaklaşık 2 bin kart basılmıştır. Aradaki farkları görüyorsunuz. Evet, ilk gün sıkıntı yaşandı ama gelmiş olduğumuz noktada 3 yerde 2 bin civarında kart basıldı. Saruhanlı'da Manisa kart basım oranı toplam da 10 bin 236 kart basılmıştır. Yani bunlar gelişi güzel alınmış kararlar değildir. Yapılan her uygulamanın öncesini titizlikle inceleyerek karar vermekteyiz" dedi.

"KART BASIM ARACI YAŞLI VE HASTALARIN AYAĞINA GİDECEK"

Oluklu, "Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda arkadaşlarımız seyyar kart basım aracı kurarak Saruhanlı ilçesinde dolaşarak yaşlı, hasta olan vatandaşlarımızın ayağına giderek bu hizmeti verecekler. Bu uygulamamız ihtiyaç duyulan her ilçede yapılacaktır. Bizim öncelikli amacımız vatandaşa hizmet etmektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması

Manulaş’tan Şoför Kartı Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim