• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Mansur Yavaş'ın kasetlerini kim postaladı?

Mansur Yavaş'ın kasetlerini kim postaladı?
MHP'den CHP'ye geçerek tartışmaların odağı olan Mansur Yavaş'ın 'antikomünist' konuşmasının kargoyla gönderildiği ortaya çıktı.

 CHP adayı Mansur Yavaş'ın 1990'lı yıllara ait olduğu belirtilen konuşma metinlerinin sahte adres ve isimlerle çeşitli adreslere kargoyla postalandığı ortaya çıktı.

Halkevleri Genel Merkezi ve Ankara şubelerine sahte adres ve isimle gönderilen mektuplarda CHP Ankara Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın 1990'lı yıllarda yaptığı komünizm karşıtı konuşmalarının metinleri verildi.

TEK SAYFALIK YAZI VE FLASH DİSK

Sendika.org internet sitesinde yer alan habere göre, dün öğle saatlerinde Halkevleri Genel Merkezi ile Mamak, Saimekadın, Dikmen, İlker ve Batıkent şubelerine birer kargo gönderildi.

“Salih Eğri–Can Kuyumculuk” sahte adı ve sahte telefon numarası ile 25 Ocak öğle saatlerinde Yurtiçi Kargo’nun Emek şubesinden gönderilen kargoların içerisinden bir zarf, zarfın içinden ise tek sayfalık bir yazı ile bir flash disk çıktı.

Flash diskin içerisinde ise Mansur Yavaş’ın 90’lı yıllara ait olduğu anlaşılan bir MHP mitingi konuşmasının görüntüleri yer aldı. Yavaş, görüntülerde 1980 öncesinde sol için söylediği sözler yer alıyordu.

ÖZEL ELDEN SERVİS

Ankara seçim yarışında CHP'ye geçtiği günden itibaren MHP geçmişiyle vurulmak istenen Mansur, kara bir propagandanın hedefi konumunda.

Yavaş'ın daha önce de Deniz Gezmiş ile ilgili sözleri bir sitede yer almıştı.  Özel kargolarla gönderilen bu son flash bellekli servis de aynı mealde oldu. Görüntüyü gönderenler bir de, “Size bu flash diski göndermemin nedeni 80 öncesi koministlere yani bugünün solcuları hakkında Mansur Yavaş’ın düşüncelerini göstermek içindir. Bu görüntüler gizli çekim olmayıp, halka açık miting görüntüleridir” şeklinde not düştüler.

Görüntülerin Halkevleri'ne ulaşmasından birkaç saat sonra internet üzerinden de yayıldığı öğrenildi. Yavaş’ın miting konuşması önce Youtube’a yüklendi, ardından farklı sitelerde eş zamanlı olarak yayımlandı.

mansur_1.jpg

mansur_2.jpg

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim