• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Mansur Yavaş: Bir oyun bile takipçisi olacağız

Mansur Yavaş: Bir oyun bile takipçisi olacağız
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş sandık ve seçim güvenliği konusunda "Bir oyun bile takipçisi olacağız" dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Türkiye Barolar Birliği’nde avukatlarla düzenlenen 'seçim ve sandık güvenliği' konulu konferansa katıldı. Yavaş, 600’den fazla avukatın katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada “Meslektaşlarımın hem Ankara’ya sahip çıkması hem seçime sahip çıkması hem de şahsımda bana da sahip çıkması beni çok duygulandırdı. İnşallah bu emeklerinizin karşılığını önce seçimi kazanarak daha sonra da Ankaramıza yapacağımız hizmetlerle, başınızı öne eğdirmeden gurur duyacağınız bir şekilde ödemeyi bana Allah nasip etsin.” dedi.

Başkent'in içinde bulunduğu durumu değerlendiren Yavaş, “Ankara’nın bugünkü durumu hepimizi üzüyor. Ankara Cumhuriyetin başkenti olma niteliğini kaybedip gri bir kent oldu. Maalesef, kenti yöneten insanların da herkesi ötekileştirdiği bilinen bir gerçek. Seçimde bile insanları ötekileştirmekten geri durmayan bir zihniyetten kurtulmanın tam zamanı. Ankara’da hala kirli siyaset devam ediyor. Televizyonlara çıkıp bolca yemin ediliyor. Bugün arkadaşlarımız yakaladılar. Kirli afiş ve gazetelerden hiç haberimiz yok diyorlar. Ankaralılar artık bu yalanlara inanmıyor.” şeklinde konuştu.

"SEÇİMDE İDEALİMİZ ÇOK BÜYÜK"

Yavaş konuşmasına şöyle devam etti; “Bizim için bu seçimde idealimiz çok büyük. Ankara’yı Cumhuriyetimizin, Mustafa Kemal’in başkentine yakışır biçimde, herkesin mutlu ve huzurlu yaşadığı, dünyadaki diğer kentlerle yarışır bir kent haline getirmek en büyük hedefimiz. Biz bu seçimi kazanacağız, ancak kazanamazsak da çok üzülürüz ama dünyanın sonu değil. Peki, rakibimize soruyorum sizin için çok mu kötü sonuçlar var ki o koltuğu bırakmamak için her şeyi yapıyorsunuz? Kin, kargaşa, garez, nefret, insanlık suçu işleyecek kadar gözünüz kararmış. Bu koltuğu bırakmamak için direnmenin nedeni nedir?”

Sandık ve seçim güvenliği konusunda da Yavaş, “Herkes bizden özellikle sandıklara ve seçime sahip olmamızı istiyor. Verilecek bir oyun bile takipçisi olmak bizim boynumuzun borcu. İnsanlar güvenerek oy kullanıyorlar, bu oylara sahip olmak görevi de bizlere düşüyor. Gerek parti yöneticilerimize gerek sandık başındaki görevlilerimize gerekse de gönüllü olan avukat meslektaşlarıma çok büyük iş düşüyor. En ufak istihbaratı değerlendiriyoruz. Bizler sandıkların takipçisiyiz. En az yüzde 51 ile seçimi kazanacağız ve inşallah 31 Mart’tan itibaren Ankara’yı hep birlikte nasıl yöneteceğimizi, ortak aklı nasıl oluşturacağımızı, meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla beraberce nasıl yöneteceğimizi konuşacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da katıldı. Alçın, “En çok odaklanmamız gereken alan seçim güvenliğidir. Seçim kazanmanın garantisi sandıklara atılan oyların tutanaklara olduğu gibi geçmesidir.” dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim