• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Mankenin ölümünde tecavüz iddiası!

Mankenin ölümünde tecavüz iddiası!
Antalya'da balkondan düşerek öldüğü iddia edilen manken Burcu Çağlayan'ın ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor.

Antalya'da 4 yıl sonra savcının peşine düştüğü cinayet iddiası, tanıkların ifadesiyle seyir değiştirdi! Savcının manken Burcu Çağlayan'ın balkondan atlayarak ölmediğini iddia etmesinin ardından İbrahim T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu arada mahkemedeki bir tanık, Çağlayan'ın kendisine tecavüze uğradığını söylediğini iddia etti.


Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında  yakalama kararı bulunan sanık İbrahim T. katılmadı. Tutuksuz yargılanan sanık  Murat E. ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada manken Burcu Çağlayan'ın eşi  Bulut Emir Çağlayan ile annesi Sebiha Aluç ile babası Cafer Aluç da yer aldı. 
 
Kimlik tespitlerinin ardından duruşmada söz alan Murat E, olay  saatinde evinde uyuduğunu, bu sırada bir alt katta oturan arkadaşı İbrahim'in  evine gelerek kendisini uyandırdığını söyledi. 
 
Arkadaşının "Atladı, olamaz" diye ağladığını öne süren Murat E,  "İbrahim'in evine indik. Burada feryat figan halde eşyaları dağıtmaya başladı. Bu  sırada polis ve sağlık ekiplerine haber verdim. Onu sakinleştirmeye çalıştım.  Sehpa üzerinde bulunan soda şişesini aldı ve kafasına vurdu. Vurma sonucunda  kanlar oluştu. Banyoya götürerek başını yıkadım. Onun dışında başka bir şey  görmedim, bilmiyorum" dedi. 
 
PARKELERDE TIRNAK İZLERİ VARDI
 
Sebiha Aluç ise kızının ölümünden yaklaşık 3 gün sonra olayın  yaşandığı evi incelemeye gittiğini, evdeki parkelerde tırnak çizikleri olduğunu,  bu çiziklerde kızının pembe ojelerinin bulunduğunu öne sürdü. Aluç, bu durumun  kızının ev içinde sürüklendiğinin göstergesi olduğunu ifade etti. 
 
PAT DİYE BİR SES DUYDUK
 
Tanık olarak dinlenen Baran Yıldırımcan ise arkadaşı ile olayın  yaşandığı apartmana yakın bir parkta alkol aldıklarını, olay anında (pat) diye  bir ses duyduklarını anlattı. Bu sesin ardından (kız atladı, kız atladı) şeklinde  konuşmalar duyduğunu belirten Yıldırımcan, "Oğlum kızı niye attın, giy  pantolonunu" şeklinde konuşmalar ise duymadığını dile getirdi. 
 
Tanık Gülser Meltem Oktay ise olayı tanık Baran Yıldırımcan'ın ablası  Nazan Yıldırımcan'dan duyduğunu, Yıldırımcan'dan "oğlum kızı niye attın, giy  pantolonunu" şeklinde bir söz duymadığını kaydetti. Mahkeme başkanının "Önceki  ifadelerinde bu sözü duyduğunu belirtmişsin" şeklindeki uyarısı üzerine Oktay,  "Hatırlamıyorum" yanıtını verdi. 
 
TECAVÜZ İDDİASI
 
Manken Burcu Çağlayan ile aynı iş yerinde çalışan ve duruşmada tanık  sıfatıyla konuşan Yaşar Taşır ise Burcu'nun sık sık sanık İbrahim T'yi kendisine  anlattığını belirtti. Taşır, şöyle konuştu: 
 
"Bir gün işe geldiğimde Burcu koltukta uyuyordu. Uyandırdım, beni  görünce ağlamaya başladı. Tecavüze uğradığını söyledi. Burcu, bana 'Akşam  birileri tarafından alındım. Beni İbrahim'e götüreceklerini söylediler. Sabah  uyandığımda başka birinin kollarındaydım' dedi ama bu kişinin ismiyle ilgili bana  bilgi vermedi." 
 
Bu sırada söz alan anne Aluç, kızının tecüvüze uğramasıyla igili  bilgisinin bulunmadığını söyledi. 
 
Duruşma, tanıkların dinlenmesi amacıyla 22 Nisan 2014'e ertelendi. 
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Antalya'da 7 Temmuz 2010'da sabaha karış Fener Mahallesindeki bir  apartmanın 5'inci katından düştüğü belirtilen 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan,  hayatını kaybetmişti. Çağlayan'ın düştüğü evde bulunan arkadaşı İbrahim T.  olaydan sonra gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra da serbest  bırakılmıştı. 
 
Cumhuriyet Savcılığının, yaptığı araştırma sonucu Çağlayan'ın  balkondan atıldığı kanaatine varması üzerine İbrahim T. hakkında "Kasten adam  öldürme", arkadaşı Murat E. hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etme"  suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanık İbrahim T.  hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. 
 
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker'in hazırladığı  iddianamede, Çağlayan'ın iki bacağının ön tarafından yukarıdan aşağıya doğru  pütürlü bir zemine sürtünerek direndiğini gösteren çizikler bulunduğu, çiziklerin  maktülün düşme anında balkonun dış cephesine ayaklarıyla direndiğini gösterdiği,  ayaklarının altındaki toz ve rengin apartmanın dış cephesindeki boyayla aynı  olduğu belirtilmişti. 
 
İddianamede görgü tanıklarından Baran Yıldırımcan'ın "5'inci kattaki  bir erkek, kafasını duvarlara vuruyordu. Daha kısa boylu olan onu sakinleştirmeye  çalışıyor ve 'Niye attın kızı, giy pantolonunu' diyordu" şeklinde ifade verdiği  belirtilmişti. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim