• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Manisa’nın Refah Seviyesi Yükseliyor‏

Manisa’nın Refah Seviyesi Yükseliyor‏
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında konuk etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında konuk etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Cengiz Ergün'e çiçek ve poşu hediye etti.

Yapılan ziyaret için memnuniyetini dile getiren Başkan Cengiz Ergün, "Hazırladığımız projeleri bu sene hayata geçirmek üzere yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Eski otogarda yıkım çalışmaları başladı. Yeni Büyükşehir Belediyesi Binası projesi içerisinde yerin altında 1500 araçlık otopark, yeni pazaryeri ve mağazalar yer alacak. Saruhan Otel'in yanındaki Manisa Prime projesini de kendimiz yapacağız. İçerisinde 200 odalı bir otelin yer aldığı ve mağazalar ile birlikte yeni bir yaşam merkezi olmasını planladığımız proje için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Yeni Adliye'nin arkasındaki alanı 9 yıl süren mahkeme sürecinin sonunda aldıklarını belirten Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyesi olarak Eski İmtihan Pistini, yaklaşık 9 yıl devam eden mahkeme sonunda 45 milyon liraya satın aldık. Hem konutların olduğu hem de AVM'nin olduğu bir planlamamız var. O arazide ayrıca teleferik için de bir yer bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

'MANİSA'NIN ÖNÜNÜ AÇACAK İMAR PLANINA İHTİYACI VAR'

Projelerin yanında Manisa'nın önünü açacak bir imar planına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, "26 senedir yapılamayan Manisa'nın imar planı, seçimlere 1 ay kala mecliste reddedildi. Aradan geçen yaklaşık 3 sene içerisinde de Manisa kaybetti. Bu planlar Manisa'nın önünü açacak planlamalardı. Geçen dönem durdurduğumuz kaçak yapılaşmaların önüne geçmemiz gerekiyor. Şu anda imar planıyla ilgili 2 ilçe belediyesiyle anlaşma sağladık. Bizim imarda önceliğimiz mahallelerinin planlanarak daha sonra merkeze getirmektir" şeklinde konuştu.

Ergün konuşmasına şöyle devam etti: "Manisa'nın trafiğinin kilitlendiği en önemli noktalardan birisi olan Öğretmenevi Kavşağı için sinyalizasyonu kaldırarak orada bir kavşak projesi yapabilirsek bu dönemde şehrin içinden gelen İbrahim Gökçen Bulvarı'ndaki bütün trafik rahatlamış olacaktır. Ulaşım ile ilgili olarak sürekli geliştirmeler yapıyoruz. Aldığımız yeni otobüslerle birlikte ilçelerde görev yapan dolmuşları da havuzda toplayarak yeni otobüsler almalarını sağlıyoruz. Bu uygulamayla Muradiye hattında 68 tane araç yenilendi. Geçtiğimiz hafta itibariyle Salihli merkezde yer alan otobüslerin değişimi sağlandı. Saruhanlı ve Şehzadeler ilçesinde çalışan bütün dolmuşları bir havuzda toplayarak yeni otobüslerle tek bir çatı altında çalışmaları için anlaşma sağladık. Böylece, dolmuş sahiplerinin önümüzdeki aydan itibaren yeni otobüsleri gelecek ve kullanmaya başlayacaklar."

DERNEKTEN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten Yunt-Der Başkanı Mustafa Uyumaz, "Büyükşehir Belediyesi'nde oldukça memnunuz. Yaptığınız bütün çalışmaları takip ediyoruz. Horozköy Muradiye arasındaki yola yapılan asfalt çalışması çok güzel oldu. Geçtiğimiz ay Meclis'ten geçen Manisa Prime Projesi ile İzmir yolunun cazibesi artacak. İnsanlar Manisa'dan girerken veya çıkarken bu tarz yapıları gördükçe Manisa'mızın ne kadar geliştiğini fark edeceklerdir. Derneğimiz adına Manisa'nın önünü açan projeler yaptığınız için sizlere teşekkür ederiz" diye konuştu.

Manisa’nın Refah Seviyesi Yükseliyor‏

Manisa’nın Refah Seviyesi Yükseliyor‏

Manisa’nın Refah Seviyesi Yükseliyor‏

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim