• BIST 9548.09
  • Altın 2492.789
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.5396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Yunusemre Belediyesi ve MCBÜ Birliktey Öğrenci Topluluğu tarafından "Siz de bir şehidimizin veya gazimizin...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Yunusemre Belediyesi ve MCBÜ Birliktey Öğrenci Topluluğu tarafından "Siz de bir şehidimizin veya gazimizin adını bir fidanla yeşertmek ister misiniz?" kampanyası ile 234 Manisalı şehit ve 118 gazi adına 352 fidan dikildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü'nde gerçekleştirilen törene MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, dekanlar, Gaziler Vakfı Manisa Şubesi temsilcileri, gazi ve şehit yakınları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Birliktey Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Hilal Koç, Birliktey Topluluğu olarak şehit ve gazilerimize minnettarlıklarını bir nebze de olsa göstermek için, her birinin adına yeryüzüne bir iz bırakmak istediklerini dile getirerek, "Bizleri etkinliğimizde yalnız bırakmayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi'ye, fidanların alımında sponsor olan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye, şehit ve gazilerimizin isimlerine ulaşmamızı sağlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi Müdürü Hüseyin Taş'a, şehit yakınları ve gazilerimizin burada olmasını sağlayan Türkiye Gaziler Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Adnan Kaya'ya ve katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hergün şehit haberi aldığımız bugünlerde, her fidanın toprakla buluşması ile bu zor günlerimizde birlikteliğimizi herkese göstermiş olacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz adına birer fidan dikerek, onların isimlerini bu topraklarda yaşatacağız. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." Bizler Türk gençliği olarak vatanımıza, şehidimize ve gazilerimize sahip çıkarak, isimlerini anarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacağız. Bugün dikeceğimiz fidanlar büyüsün ve birer ulu ağaç olsunlar; gökyüzüne ulaşsınlar ve aynı şehitlerimiz gibi ebediyen yaşasınlar" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bugün Belediyemiz ve Celal Bayar Üniversitesi'nin birlikte kurmuş olduğu YUKA ve gençlerin organize ettiği bir program vesilesiyle buradayız. Toplam 352 şehit ve gazi adına fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Malumunuz Orman Haftası içindeyiz. Şehit ve gazilerimizi bu vesileyle tekrar anmış olacağız. Üniversitemiz ile birlikte şehit yakınları ve gazilerimizi, onların derneklerini ve minik çocuklarımızı da davet ederek bu töreni gerçekleştiriyoruz. Şehitler bizim şehitlerimiz, gaziler bizim gazilerimiz. Devletimiz, milletimiz var olsun; ebediyen yaşasın. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlü bir devlet, milletimiz büyük bir millet. Bize karşı oynanan oyunların hepsinin hakkından geliriz. Yunusemre Belediyesi olarak yaklaşık 50 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Muradiye Orman Fidanlığı ile işbirliği yapıyoruz. Yuntdağı bölgemizde son 2 yılda 20 bin ağaç aşıladık. Yaptığımız bu faaliyetle şehitlerimizi bir kez daha analım, onların ruhlarına dualarımızı gönderelim. Gazilerimizi de yad ederek, onların anısını yaşatacak bu ağaçları hep beraber dikelim. Huzurlarınızda üniversitemize ve gençlerimize teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise, "Bugün çok anlamlı bir töreni gerçekleştirmek için bir araya geldik. Şehit ve gazilerimizin anısına fidan dikim törenini gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öncelikle Birliktey Topluluğu'nu tebrik ediyorum. Onlara verdiği destek dolayısıyla Yunusemre Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. Biz zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu coğrafyada çok ciddi bedeller ödüyoruz. Burada kanımızla, canımızla binlerce yıldır var olmaya devam ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de gencecik fidanlarımızı bu topraklarda var olmak için yitirebiliriz. Bu millet gencinden yaşlısına kadar, yeri geldiğinde bu bedeli ödemeye hazırdır. Bizim kültürümüzde özellikle vatan ve çevre duyarlılığı en üst düzeydedir. Dikeceğimiz fidanlarla yitirdiğimiz canlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizin adını bu şekilde yaşatacağız. Bu bilinç, çocuklarımıza ve gençlerimize bu şekilde aktarılmış olacak. Ben tekrar topluluk üyesi genç arkadaşlarımı böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmede öncülük yaptıkları ve bu şuura sahip oldukları için tebrik ediyorum. Yunusemre Belediyesi, üniversitemizin yaptığı etkinliklerde her zaman destek oluyor. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Saygıdeğer şehit yakınlarımız ve gazilerimize de hoş geldiniz diyorum. Asıl sizin burada bulunmanız, etkinliğimize değer ve anlam katıyor. Gazilerimizi minnet ve şükranla, şehitlerimizi rahmetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Muradiye Kampüsüne Manisalı 234 şehit ve 118 gazi adına toplam 352 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Manisalı Şehit Ve Gazi 352 Kişi İçin Fidan Dikildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim