• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Manisalı hayırsever, Sağlık Müdürlüğü'ne gezici kanser tarama aracı hibe etti

Manisalı hayırsever, Sağlık Müdürlüğü'ne gezici kanser tarama aracı hibe etti
Manisa hayırsever Ersan Atılgan tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne hibe edilen gezici kanser tarama aracı, düzenlenen törenle hizmete sokuldu.

Manisa hayırsever Ersan Atılgan tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne hibe edilen gezici kanser tarama aracı, düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Kanser tarama aracıyla il genelinde mobil mamografi taramaları yapılacak.

Hayırsever Atılgan'ın hibe ettiği aracın hizmete sokulması ve Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde yeni yapılan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene; Vali Erdoğan Bektaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay ve protokol üyeleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, hayırsever Ersan Atılgan tarafından satın alınarak, bir protokol çerçevesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne hibe edilen aracın, gerekli tıbbi cihaz ve donanımlarının kurum tarafından sağlandıktan sonra toplam 450 bin TL'ye malolan kanser tarama aracının, il genelinde mobil mamografi taramalarında kullanılacağını söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da sağlık konusunda Türkiye'nin çok önemli atılımlar yaptığını söyledi. Sağlıkta önce hastalığı tedavi etmeye uğraşılması gerektiğini belirten Bektaş, "Sonra da asıl tedavi işini, acil işi arkaya bıraktıktan sonra hasta olmamak için gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Çünkü en ucuz tedavi hasta olmamaktır. Hasta olduktan sonra yapılacak işler hem olayı bütünüyle çözmeye yetmiyor hem de ülkemize çok önemli külfetler getiriyor. Bu bizim tedavi hizmetleri açısında özellikle merkezde biraz geç kaldık ama iyi üç büyük kurum şekilleniyor. İkisinin inşaatı devam ediyor, birisinin inşaatı inşallah kısa zamanda başlayacak. Dolayısıyla tedavi hizmetleri alanında biz ciddi bir sorunumuz, birkaç ilçemizde eksiklikler onları da tamamlanıyor, kalmamış olacak ve kalmamış oluyor demek yetmiyor. En ideal şekilde bu çözülmüş oluyor. En iyi tesislerle geleceğe dönük mekanlar da bu konu çözülmüş oluyor ki biz şunu biliyoruz. Mevcut tesisler devreye girmeden yaptığımız kamuoyu yoklamaları, araştırmalarında Manisa'da sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 93'ler olarak ifade ediliyor. Bu bile gerçekten çok büyük bir başarı. Bu başarıda emeği olan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Bir işi bağladıktan sonra olayın bitmediğini dile getiren Bektaş, "Hastaneye akımı mümkün olduğu kadar sınırlamak ve insanları hasta olmadan gerekli tedbirleri almamız lazım. Onun için böyle ince işler yapmaya başladık. İşte gezici sağlık araçları. Yani siz labaratuvarları her vatandaşın ayağına getiremiyorsunuz. Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapacağınız labaratuvarlar sınırlı oluyor ve tam kapasiteli çalıştıramıyorsunuz. Ama böyle bir gezici sağlık merkezine ekipmanları doldurup personelle de donatıp vatandaşın ayağına gitmeniz mümkün ve bu işi bütün coğrafyada başarmanız mümkün. Bu çok önemli bir şey ama yeni yeni bu işlere başladık. Hayırseverimiz de bu aracı bağışlayarak bu hizmetin yol almasında çok önemli katkı sağladı. Kendisine Manisa adına teşekkür ediyoruz. Avrupa'nın da önünde güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdele keserek gezici kanser tarama aracını hizmete soktu. Aynı zamanda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin de açılışı yapıldı. Cihan

Manisalı hayırsever, Sağlık Müdürlüğü'ne gezici kanser tarama aracı hibe etti

Manisalı hayırsever, Sağlık Müdürlüğü'ne gezici kanser tarama aracı hibe etti

Manisalı hayırsever, Sağlık Müdürlüğü'ne gezici kanser tarama aracı hibe etti

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim