• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Manisalı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Manisalı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Şehzadeler Belediyesi'nin KOSGEB ve İŞ-KUR ile ortaklaşa düzenlediği genç girişimcilik kursunu tamamlayan 25 girişimci törenle sertifikalarını aldı.

Şehzadeler Belediyesi'nin KOSGEB ve İŞ-KUR ile ortaklaşa düzenlediği genç girişimcilik kursunu tamamlayan 25 girişimci törenle sertifikalarını aldı.

"Haydi Gençler İş Başına" girişimcilik kursunda eğitimlerini tamamlayan 25 genç girişimci Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in makamında düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu, KOSGEB İl Müdürü Levent Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve genç girişimciler katıldı. KOSGEB olarak birçok kurumla eğitim çalışmaları yürüttüklerini ifade eden KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan "KOSGEB olarak biz birçok kurumla, esnaf odalarıyla, belediyeler ile bu proje eğitimlerini yapıyoruz. Şehzadeler Belediyemiz ile bu projemizi ilk defa yaptık. Bu günde bu projenin sertifika dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bugün burada bulunan genç girişimci adaylarımıza bu sertifika ile altın bir bilezik takmış olacağız. Bu sertifika ile girişimci kardeşlerimizin 150 bin liralık bir desteğe başvuru hakları olacak. Bu noktada ben tüm girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Bu projede yoğun bir başvuru almıştık seçilen arkadaşlarımız da başarıyla eğitimlerini tamamladılar. Biz almış olduğunuz bu sertifikaları bir yerlerde saklamanızı istemiyoruz. Sertifikası olan arkadaşlarımızın işin kurmalarını ve ardından bize destek için müracaat etmelerini istiyoruz. Manisa, ilçeleriyle birlikte girişimcilik desteği anlamında Türkiye" de örnek gösterilen illerden bir tanesi.İş- Kur, Belediyeler ve diğer kuruluşların desteği ile tüm ilçelerde çok etkin bir şekilde eğitimlerimizi yapıyor, bu konuda güzel sonuçlarda alıyoruz.İnşallah sizlerle bir dahaki bir araya gelişimizde iş yerlerinizin kurdelasını keseriz. Şimdiden yapacağınız işlerin hayırlı olmasını diliyorum. KOSGEB olarak, biz her türlü süreçte girişimci kardeşlerimizin yanında olacağız" dedi.

"2016 YILINDA HEDEF BİN GENÇ GİRİŞİMCİ"

Girişimcilik kurslarında 2016 yılı hedefinin bin kişi olduğunu ifade eden İş-Kur Müdürü Salim Eroğlu ise "İŞ-KUR olarak biz iş bulmak, işe yerleştirmek adına çalışmalar yapmaktayız. Girişimcilik kurslarında hedefimiz bu yıl bin kişiye ulaşmak. Bu anlamda KOSGEB ve belediyelerimiz ile birlikte güzel çalışmalara imza atmaktayız. Memleketimiz için bu günlerde birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorundayız. Bu kursumuz da birlik ve beraberlik için güzel bir örnektir. Genç girişimcilerimiz düzenlemiş olduğumuz kursun sonunda bir belge aldılar. Genç girişimci kardeşlerimizin yeni işyerleri açması bizleri sevindirir. Bu toplumda Manisa için bir katma değer oluşturmak hepimizin bir görevidir.Bu anlamda girişimci kardeşlerimizin daha güzel işlere imza atmalarını temenni ediyorum" dedi.

"GENÇLERİMİZ HÜKÜMETİMİZİN DESTEKLERİNDEN İSTİFADE ETMELİ"

Şehzadeler Belediyesi olarak yeni girişimcilik kursları açacaklarını ifade eden Başkan Çelik de "Şehzadeler Belediyesi olarak, İş-Kur destekli, KOSGEB Müdürlüğümüz ile birlikte bir girişimcilik kursu tertip ettik. Bu projemize 260 arkadaşımız başvurmuştu.25 arkadaşımız bu kurslara katıldı ve sertifika almaya hak kazandı. Bu projemiz kapsamında sertifika almaya hak kazanan bu girişimcilerimiz gerekli eğitimleri aldılar. Bu projemize talebin hayli yoğun olduğunu gördük ve girişimcilik kursunun 2'ncisini düzenledik. Bu proje kapsamında da girişimci arkadaşlarımız eğitimlerine başlamışlardır. 2.kursun tamamlanmasının ardından 3. kurusumuzuda hemen düzenleyeceğiz. Biz istiyoruz ki Şehzadeler'de, Manisa'da yaşayan gençlerimiz gerekli eğitimleri kursları alsınlar. Gençlerimiz girişimcilik ruhuna zaten sahipler. Bu eğitimleri tamamlayan arkadaşlarımız yeni iş yeri açsınlar ve hükümetimizin desteklerinden istifade etsinler. Şehrimizin ticareti büyüsün, hizmet sektörü gelişsin, genç kardeşlerimiz yeni alanlarda büyük başarılara imza atsınlar. Bu nokta da kurumlarımız ile birlikte bu ve benzeri eğitim çalışmalarını, kursları destekliyor ve organize ediyoruz. Eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyor hepsine başarılar diliyorum. Bundan sonrası güzel iş yerlerinin açılmasına bağlıdır. İnşallah iş yerlerinin kurdelasını kesmeye geldiğimizde daha da mutlu oluruz. İnşallah hükümetimizin büyük desteklerinden istifade etmek, bu imkânlardan yararlanmak, bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın, gençlerimizin de hakkıdır. Bundan da istifade edilmelidir. Tüm girişimci kardeşlerimize başarılar diliyorum. KOSGEB ve İŞ-KUR müdürlerimize de teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından genç girişimciler sertifikalarını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İş-Kur İl Müdürü Salim Eroğlu ve KOSGEB Müdürü Levent Arslan'ın elinden aldılar.

Manisalı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Manisalı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Manisalı Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim