• BIST 9548.09
  • Altın 2495.732
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.5659
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Manisalı çiftçi yaralı yaban domuzuna sahip çıktı

Manisalı çiftçi yaralı yaban domuzuna sahip çıktı
Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde çiftçilik yapan bir vatandaş, tarlasında yaralı halde bulduğu yavru yaban domuzuna sahip çıkarak, tedavisini gerçekleştirdi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde çiftçilik yapan bir vatandaş, tarlasında yaralı halde bulduğu yavru yaban domuzuna sahip çıkarak, tedavisini gerçekleştirdi. Manisalı çiftçi domuz yavrusunun tedavi ve bakımını tamamladıktan sonra tekrar doğaya salmaya hazırlanıyor.

Şehzadeler ilçesi Selimşahlar Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Süleyman Efe, tarlasından evine dönerken yerde yaralı vaziyette yatan bir yaban domuzunu fark edince duyarsız kalmadı. Yaralı hayvana sahip çıkarak evine getirip tedavisini üstlendiği domuzu iyileştirdikten sonra tekrar doğaya salacağını belirten Süleyman Efe, "Geçtiğimiz gün tarladaki işlerimi bitirip traktörümle eve dönüyordum. Tarlanın bitişiğindeki sulama kanalından gelen inleme sesleri duydum. Merakla gidip baktığımda ise görmüş olduğunuz bu yavru yaban domuzunu yaralı vaziyette gördüm. Kanalın içinde hareketsiz yatıyor ve sürekli bağırıyordu. Arka bacağından yaralı olduğunu fark ettim ve belki etrafta annesi ya da babası olabilir ihtimaline karşı önce biraz bekledim. Maalesef domuzun ne annesi ne de babası vardı etrafta. Ben de hayvanları çok sevdiğim için onu yaralı halde burada bırakmak bana yakışmaz dedim ve evime getirerek ona kendi imkanlarımla yarasına tedavi amaçlı müdahale ettim" diye konuştu.

Yaralı bulduğu yaban domuzunun iyileştiğinden emin olduktan sonra doğaya geri bırakacağının altını çizen Süleyman Efe, "Yavru domuz 2 gün içinde toparladı ve yarasında hızlı bir şekilde iyileşme gerçekleşti. Ona 2 gün boyunca yemek, su ve süt verdim besledim. Ama biliyorum ki onun yaşam alanı burası değil. O yüzden onu tekrar kendi ortamı olan doğaya geri salacağım" dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Manisa Bölge Müdürü Oğuz Bayil, yaban hayvanlarının bu dönemde üreme döneminde olduğunu belirterek, "Böyle duyarlı vatandaşlarımız tarafından yaban hayatına sahip çıkılması bizleri çok memnun ve mutlu ediyor. Bu dönemler yaban hayvanlarının üreme dönemleri. Vatandaşlarımızın doğada buldukları yavru ya da yaralı yaban hayvanlarını bu çiftçi kardeşimiz gibi tedavi etmeleri yaban hayatının korunması ve ekosistemin devam etmesi açısından takdire şayan bir davranıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız bu gibi durumlarda bizlere mutlaka haber vermeleridir. Yaban hayatı ilimiz ve ülkemiz için çok önemli. Ben şahsım ve kurumum adına çiftçi kardeşimiz Süleyman beye örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Manisalı çiftçi yaralı yaban domuzuna sahip çıktı

Manisalı çiftçi yaralı yaban domuzuna sahip çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim