• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Manisalı Başkan Genel Kurulda Konuştu

Manisalı Başkan Genel Kurulda Konuştu
İstanbul Piri Reis Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Gemi Mühendisleri Odası 45. Dönem Genel Kurulunda konuşmasını gerçekleştiren GMO...

İstanbul Piri Reis Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirilen Gemi Mühendisleri Odası 45. Dönem Genel Kurulunda konuşmasını gerçekleştiren GMO İzmir Şubesinin Manisalı Başkanı Mehmet Önal odacılık ve siyaset ilişkileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Gemi Mühendisleri Odası Başkanlığı görevini yürüten Manisalı Mehmet Önal, Gemi Mühendisleri Odasının İstanbul'da gerçekleştirilen 45'inci olağan genel kurulunda bir konuşma yaptı.

Mesleki odacılık anlayışı içerisinde toplumsal duyarlılıkta usul olarak siyasal marjinaller ve siyasal aktivistler ile aynı çizgide buluşulmasının kabul edilemez olacağını vurgulayan Önal konuşmasında şunları söyledi:

"Bizler bu ülkenin yetiştirdiği teknik insanlarız ancak toplumu ilgilendiren olaylarda örgütlü bir şekilde fikrimizi ve duruşumuzu ifade etmemiz gerekmektedir. Esas olarak doğru olan bu yaklaşım içerisinde usül olarak siyasal marjinaller ve siyasal aktivistler ile aynı çizgide buluşulursa eğer çok açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki bizleri bu çatı altında birleştiren mesleki, akademik ve etik değerlerimize ihanet edilmiş olacaktır. Bu sebepten dolayı, bir durum karşısında hiç bir radikal grup ile bağdaşmayacak şekilde aklın ve ilmin gösterdiği yolda bizlerden beklenen duruşu gösterebilmemiz gerekmektedir."

İzmir şubesi olarak genel kurula taleplerini de ileten Önal şunları söyledi:

"Bizler bölgemizde var olduğumuzu sürekli hatırlatabilmek için görüşmeler ve faaliyetler içerisinde bulunmaktayız. Ancak geçmiş zamanları da değerlendirdiğimizde yönetimlerden bağımsız olarak merkezimizde kronikleşmiş bir şube farkındalık sorunu olduğunu görmekteyiz. Bu sorunu net bir şekilde sizlerde görmek isterseniz yarın seçime gideceğimiz gruplarımızın kamuoyuyla paylaştıkları icraat planlarına göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Ne yazık ki şubelerin hatırlandığını gösteren pek bir emare görülememektedir. Bu kronikleşmiş şube farkındalık sorunu için bizler diyoruz ki, ya merkezimizle birlikte şubelerimizde ve çalışma sınırlarımızda mevcut ataleti kıracak güçlü bir koordinasyon oluşturulmalı ya da bunu sağlayacak olan ilgili yetki devirlerinin şubelerimize aktarılması sağlanmalı. Aksi halde bizler çok kısıtlı katılımlarla genel kurullar ve seçimler yapmaya devam etmek zorunda kalacağız diye gözükmektedir. Son olarak, normalde 6-10 Nisan tarihleri arasında İzmir'de düzenlenmesi planlanan ancak ileri bir tarihe ertelenen Boatshow'da standımız, bir tam günlük ulusal akademik etkinliğimiz ve bir panelimiz olacaktır. Tarihlerin netleşmesiyle birlikte duyurusu sizlerle paylaşılacaktır. Teşriflerinizin bizleri onurlandıracağını ifade etmek isterim." dedi.

Manisalı Başkan Genel Kurulda Konuştu

Manisalı Başkan Genel Kurulda Konuştu

Manisalı Başkan Genel Kurulda Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim