• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Manisalı Azerilerden Ermenistan’a Çağrı:

Manisalı Azerilerden Ermenistan’a Çağrı:
Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, Ermenistan'ı, Azerbaycan'ın iyi niyet göstergesi olarak tek taraflı ilan ettiği...

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, Ermenistan'ı, Azerbaycan'ın iyi niyet göstergesi olarak tek taraflı ilan ettiği ateşkese uymaya davet etti.

Manisa'daki Azeri kökenli vatandaşların kurduğu Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan son gelişmelere dikkat çekti.

Basın açıklamasını yapan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, "Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla birlikte Güney Kafkasya Cumhuriyetleri bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Ermenistan, bu süreçten faydalanarak 1991 yılında dağlık Karabağ'ın da dahil olduğu Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sine tekabül eden bölgeyi işgal etmiştir. 1994 yılında yapılan ateşkes anlaşmasına kadar geçen sürede yaptıkları insanlık dışı katliamlarla binlerce Azeri Türkünü çoluk çocuk, genç yaşlı demeden öldürmüş, kalanları da yurtlarını terk etmeye mecbur bırakmışlardır. Ermenistan birkaç gün önce temas hattında Azerbaycan'a yönelik provokasyon amaçlı başlatılan topçu ateşleri sonucunda içinde asker ve sivil halkın olduğu 15'e yakın Azeri kardeşimizi şehit etmiştir. Buna karşılık Azerbaycan halkı öz topraklarını korumak için Ermenistan güçlerine misliyle karşılık vermiş, ağır kayıplara uğratmışlardır. Son aldığımız bilgilere göre 75'in üzerinde Ermeni askeri öldürülmüş, bunların içinde yüksek rütbeli askerlerin de olduğu söylenmektedir. Azerbaycan halkı yapılan bunca saldırıya rağmen savaştan yana değil barıştan yana olduğunu belirtmek amacıyla tek taraflı ateşkes ilan etmiştir. Umarım Ermenistan da Azerbaycan'ın bu iyi niyetine karşılık provokasyon amaçlı saldırılarına biran önce son verir. Onları ateşkese davet ediyoruz." dedi.

Türk Milletinin yaşanan olaylar sonrasında hem iktidarı hem de muhalefetiyle Azerbaycan'ın yanında dimdik durmasının da kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Hasgül şunları söyledi:

"Kardeş Azerbaycan'ın yanında olduklarını ve onlara tek yürek olarak destek verdiğini başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere belirtmişlerdir. Bizler iki devlet tek millet diyoruz ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin arkasında sonuna kadar durduğumuzu belirtiyoruz. Bu arada saldırılarda şehit olan askerlerimize de Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."

Manisalı Azerilerden Ermenistan’a Çağrı:

Manisalı Azerilerden Ermenistan’a Çağrı:

Manisalı Azerilerden Ermenistan’a Çağrı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim