• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Manisa'daki operasyonda 20 kişi serbest bırakıldı

Manisa'daki operasyonda 20 kişi serbest bırakıldı
Manisa'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 23 kişiden 20’si serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı.

Büyük mutluluk yaşayan serbest kalanların aileleri ve yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Tutuklanan 3 kişinin ailelerinin ve sevenlerinin ise üzüntülü oldukları görüldü. Bu arada CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen kişilere destek olmak için sabaha kadar süren ifade alma işlemlerini takip etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinden kelepçelenerek gözaltına alınan 23 kişi, savcılık ifadelerinin alınmasının ardından dün akşam tutuklama talebiyle 2. sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Akşam başlayan 23 kişinin ifade alma ve karar verme işlemleri sabah saat 06.00’a kadar sürdü. Tutuklama talebiyle sevk edilen 23 kişiden 20’si serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, “23 kişi tutuklama amacıyla mahkemeye sevk edilmişti. Fahrettin Er, Faruk Aydın, Feramüs Uygur, Hasan Gürhan Onat, Hüseyin Çambel, Mehmet Erdoğan, Menderes Hırçıner, Mesut Yıldırım, Muhittin Çalımcı, Şemsettin Ayyıldız, Ömer Yerkazanoğlu ve Özer Yerkazanoğlu adli kontrol altında serbest bırakıldı. Tuğba Armağan Ağsu, Emine Hacıoğlu, Tuba Zeybek, Mustafa Denktaş, Ramiz Üreyen, Sultan Akkuş ve Veysel İndi’nin tutuklama talebi reddedilerek serbest kaldı. Yüksel Arslan, Mehmet Kaya ve Recep Kumcular da tutuklandı.” şeklinde konuştu.

Serbest kalan banka çalışanı Emine Hacıoğlu ise “Yani adalet yerini buldu inşallah. Ama çok zor günler geçirdik, hiç hak etmediğimiz günler geçirdik. Gerçekten ben ve diğer bankadaki arkadaşlarımız hiç hak etmediğimiz günler geçirdik. Çok zordu. Ama hepimizin bir arada olmamız bize en çok teselli verendi. Allah’a şükürler olsun. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bize çok yardımcı oldular. Kendi içlerinden gibi bizim ne ihtiyacımız varsa karşıladılar” ifadelerini kullandı.

Esnaflardan Hüseyin Çambel “Arkadaşlarımız kaldı, üzgünüz. Yani yapanlar utansın.” derken, avukat Hasan Gürhan Onat da “Suçu olmayan üç arkadaş olduğuna inanıyoruz, onlar da tutuklu. Allah onlara da tez zamanda kurtulmayı nasip etsin. Allah kimseyi buraya düşürmesin. Zor bir olay. Zor bir süreçten geçiyor. Zorlanıyorum, çok fazla bir şey söylemiyorum.” açıklamasında bulundu.

Serbest kalan avukat Menderes Hırçıner de, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, avukatlar, süreç başından beri kendilerine destek veren meslektaşlarına, sevenlerine ve yakınlarına teşekkür etti. Hırçıner, şunları söyledi: “Buradaki kardeşlerimizi sevenlerimizi görmek bizi sevindiriyor. Onlarla birlikte olmak bizi mutlu ediyor. Ancak içeride üç arkadaşımızı, kardeşimizi masum olduğuna inandığımız üç insanımızı bıraktık. Onlar için tabi üzüntülüyüz. Rabbim hiç kimseye bu tür şeyleri yaşatmasın.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim