• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa’daki İşgücü Piyasası Analiz Ediliyor

Manisa’daki İşgücü Piyasası Analiz Ediliyor
İş-Kur tarafından 2013-2017 Stratejik Planı dahilinde Manisa'da 2016 yılı İşgücü Piyasa Araştırması'nın (İPA) alan çalışması Manisa Çalışma...

İş-Kur tarafından 2013-2017 Stratejik Planı dahilinde Manisa'da 2016 yılı İşgücü Piyasa Araştırması'nın (İPA) alan çalışması Manisa Çalışma ve İş Kurumu personelince 08 Nisan-06 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çalışma kapsamında Manisa'da bin 371 işyeri ziyaret edilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Salim Eroğlu, "4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak, yayınlamak, arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak İş-Kur'un görevleri arasındadır. Bu görevler çerçevesinde gerek Kurum kanununda gerekse de Kurum Stratejik Planı'nda ortaya konulan hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik olarak hem Genel Müdürlük tarafından ulusal düzeyde hem de İl Müdürlükleri tarafından yerel düzeyde İşgücü Piyasası Araştırmalarını (İPA) düzenli olarak yapılmaktadır." dedi.

Gerçekleştirilen İPA ile, yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimlerini belirlenmesi, aktif işgücü piyasası politikalarını ihtiyaca uygun planlaması için veri derlenmesi, Yerel düzeyde genel olarak işgücü piyasası talep verilerini içeren temel bir rapora ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Eroğlu, "Böylelikle sektörün ihtiyaç duyduğu meslekler belirlenebilecektir. İlimizdeki toplam bin 371 İşyeri, İl Müdürlüğü/Hizmet Merkezlerimiz İş ve Meslek Danışmanlarınca ziyaret edilerek İPA İşyeri Bilgi Formu yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilecektir. İşgücü Piyasası Araştırmaları kapsamında sorulan sorulara işverenlerimizin net cevap vermeleri çalışmanın hedefine ulaşması bakımından önem arz etmektedir. İşverenlerimizin saha çalışması yapan arkadaşlarımıza gerekli kolaylıkları sağlamasını rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim