• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Manisa'da Tren Kazası: 2 Ölü

Manisa'da hemzemin geçitte trenin çarptığı motosikletin üzerinde bulunan iki genç olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Manisa'da hemzemin geçitte trenin çarptığı motosikletin üzerinde bulunan iki genç olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Kaza dün akşam saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ayhan Çınar (19) ve Hakan Nerel (22) isimli gençler 45 C 7091 plakalı motosikletle kapanan Cider yağ fabrikası yanındaki hemzemin geçitten Barbaros Mahallesi'ne gitmek üzere karşıya geçmek istedi. Bu sırada İzmir-Ankara seferini yapan İzmir Mavi Treni geçide kontrolsüz çıkan motosiklete hızla çarptı.

Yolun altına savrulan gençlere olay yerine kısa sürede ulaşan 112 Acil Yardım Ekipleri müdahale etti. Talihsiz gençlerin olay yerinde can verdiği anlaşıldı. Ayhan Çınar'ın bugünlerde askere gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Kazanın duyulması üzerine mahalle sakinleri hemzemin geçidin bulunduğu alana koştu. Kısa sürede olay yerinde yüzlerce insan toplandı. Taşkınlık yaşanınca çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelerek güvenlik şeridi oluşturdu. Ölen gençlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Kalabalık arasında zaman zaman gergin anlarda yaşandı. Bazı basın mensupları da olayı görüntülemek isterken saldırıya uğradı.

Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Makinist İsmail Eren ise gözaltına alındı. Tren içindeki yolcular da olan biteni endişeli bir şekilde izledi.

Öte yandan savcının olay yerinde gerekli incelemeyi yapmasının ardından cesetler bulunduğu yerden kaldırılarak Manisa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Hastane önünde toplanan kalabalık burada da taşkınlık yaptı. Polis kızgın aileleri güçlükle sakinleştirdi.

BÜLENT KAR DÖNEMİNDE KAPATILMIŞTI

Öte yandan kazanın meydana geldiği hemzemin geçit, sık sık kazalara sebep olduğu için eski Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde trafiğe kapatılmıştı. Mahalleli ise bu durumu protesto ederek geçidin trafiğe açılmasını istemişti. Meydana gelen bu son kaza hemzemin geçitteki tehlikeli durumu bir kez daha gündeme getirdi.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim