• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Manisa’da Su Ürünleri Av Yasakları Başladı

Manisa’da Su Ürünleri Av Yasakları Başladı
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün; su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama...

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün; su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama ve yasakları belirleyen 3/1 ve 3/2 numaralı tebliğ gereği Manisa ilinde ticari ve amatör su ürünleri avlanma yasağının 01 Mart 2016 tarihinde başladığını ve 01 Haziran 2016 tarihine kadar yasakların devam edeceğini söyledi.

Su ürünleri av yasaklarının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bilimsel, çevresel, ekonomik ve balıkların genel üreme dönemi göz önüne alınarak, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmekte olduğuna dikkat çeken Hasan Çebi, "İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz, yasaklar süresince kontrollerini aralıksız gerçekleştireceklerdir. Yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yasal işlemler uygulanacaktır. Balıkçılar, balıkçı teknelerini tekne çekme yeri olarak; Gölmarmara'da Yeniköy ile balıkhane arasında bulunan Mağaralar Mevki ile Tekelioğlu köyündeki tekne çekme yerine, Demirköprü Barajı'nda Gölbaşı köyündeki balık alım yerine, Avşar barajında Girelli köyünün göl kıyısındaki en yakın noktasına, Soma-Sevişler Barajında baraj bendindeki orman yangın müdahale binasına en yakın noktaya çekmek zorundadır. Balıkçılar, balıkçı teknelerini il müdürlüğümüzce belirlenen bu noktalarda teknelerini sudan en az 10 metre uzaklıkta olacak şekilde karaya çekerek ters kapatmak zorundadır. Aksini uygulayan balıkçılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Balıkçı teknelerini bu noktalara çekmek istemeyen balıkçılar teknelerini evlerine götürmek zorundadır. Su ürünleri av yasağı süresince il müdürlüğümüzce belirlenmiş olan tekne çekek yerleri dışında kıyıda, karada, ruhsatlı, ruhsatsız, saç düztaban, ahşap düztaban, ters çevrili, motorlu, motorsuz tespit edilen her türlü teknenin bulundurulması yasak olup, tespit edilen tekneler en yakın ilçe müdürlüğünce veya Jandarma karakollarınca zapt edilerek 01 Haziran 2016 tarihine kadar yeddi emine alınacaktır. 01 Haziran 2016 tarihinden sonra ortaya çıkan tekne sahiplerine idari para cezası uygulanarak tekneleri teslim edilecektir. İl dışından avlanmış balık getirilerek Manisa içindeki satış yerlerine, kayıtlı soğuk hava depolarına, balık hallerine getirilecek 50 kilogram ve daha fazlası balıklar için 3/1 Numaralı tebliğ Ek-8 deki "Nakil Belgesi" almak ve istendiğinde yetkililere göstermek zorunluluğu vardır. Menşei belgesi bulunan ürünler için nakil belgesi aranmaz. Ülkemizde su ürünleri av yasaklarının daha geç başladığı 2. 3. ve 4. bölgelerden avlanarak ilimize menşei belgesi ile getirilen su ürünleri birden fazla noktaya dağıtılarak satılıyorsa 3/1 tebliğ "dağıtım ve satış belgesi" almak ve istendiğinde yetkililere göstermek zorundadır. Aksi durumda nakil ve satış yapanlara idari para cezası uygulanır." dedi.

İl Müdürü Hasan Çebi, "Balıkçılarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Kaçak avcılık yaparak günü kurtarmak yerine, av yasaklarına uyarak geleceğimizi kurtaralım" diyerek sözlerine son verdi.

Manisa’da Su Ürünleri Av Yasakları Başladı

Manisa’da Su Ürünleri Av Yasakları Başladı

Manisa’da Su Ürünleri Av Yasakları Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim