• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa’da fotoğraf söyleşisi

Manisa’da fotoğraf söyleşisi
Manisa'nın tarihi dokusuyla dikkat çeken Kabak Tekkesinde, sunum ve söyleşi gerçekleştiren Fotoğraf Sanatçısı Melih Sular, tecrübelerini fotoğraf severlere...

Manisa'nın tarihi dokusuyla dikkat çeken Kabak Tekkesinde, sunum ve söyleşi gerçekleştiren Fotoğraf Sanatçısı Melih Sular, tecrübelerini fotoğraf severlere aktardı. Sular, fotoğrafın ruha dokunduğu anda anlam ifade edeceğini dile getirdi.

"Ustalarla Söyleşi" adı altında her ay bir fotoğraf sanatçısını Manisalılarla buluşturan Manisa Fotoğraf Derneği (MAFOD), ocak ayı konuğu olarak Fotoğraf Sanatçısı Melih Sular'ı ağırladı. Kabak Tekkesinde gerçekleştirilen sunuma, dernek üyeleri ve fotoğraf severler katıldı. "Zaman Tüneli, Ayasofya'nın Işıkları, Saatçi Mikail ve Plakçı Ahmet" fotoğraf gösterileri fotoğraf severler tarafından beğeniyle izlendi. Baba mesleğinden dolayı kendisinde fotoğraf aşkı doğduğunu kaydeden Fotoğraf Sanatçısı Melih Sular, "Fotoğraf hikayem aslında yazıyla başladı, çok yazardım. Şiiri çok severim, evde bir şiir kütüphanem vardır. Onu belki kimse görmez ama çektiğim fotoğrafların altında benim için hep şiir vardır. Şiir yazdım diye gidip onun fotoğrafını çekmedim ama yazdığım şiirlerin çoğu yıllar sonra çektiğim fotoğraflarda hayat buldu. Mesela müze haline dönüştürülen Sinop Cezaevinde çektiğim bir kareyi, başka bir yerde çektiğim kareyle birleştirerek yıllar önce yazmış olduğum bir şiirin fotoğrafına dönüştürdüm" şeklinde konuştu.

Sunum sonrasında, fotoğraf severlerin sorularını cevaplayan Sular, misafirperverliklerinden dolayı dernek yetkililerine teşekkür etti.

MAFOD tarafından plaket verildi

Programda, sunumlarıyla geceye katkı sağlayan Fotoğraf Sanatçısı Melih Sular'a MAFOD tarafından hazırlanan plaket takdim edildi. Manisa Fotoğraf Derneği Başkanı Nazmi Çaykara, "Ustalarla söyleşiler programı ocak ayı konuğu olarak Melih Sular'ı kentimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. "Zaman Tüneli, Ayasofya'nın Işıkları, Saatçi Mikail ve Plakçı Ahmet" fotoğraf gösterileri büyük ilgi ve beğeniyle izlendi. Fotoğraf sanatı üzerine yaptığımız söyleşi için Sevgili Melih Sular'a, programa katılan üyelerimize ve fotoğraf dostlarımıza teşekkür ederiz. Fotoğrafçı Lewis Hine'ın dediği gibi; "Fotoğraf yalan söylemez." MAFOD ailesi olarak enstantanelerimizde sanat, sevgi ve dostluk hakim. Bizi birbirimize bağlayan bu bağın daimi olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim