• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Manisa’da Fetö Operasyonu

Manisa’da Fetö Operasyonu
Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest...

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra bu sefer tutuklama talebiyle gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Arslan, sürecin tutuksuz yargılama şeklinde devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması kapsamında bu sabah aralarında daha önce de gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kişilerin gözaltına alınmasını değerlendirdi. Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Yapılan operasyonla ilgili daha önce defalarca Manisa Barosu olarak açıklamada bulunduklarını hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Bugün aslında daha önce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılanların tekrar gözaltına alındığını öğrendik. Aslında biz, şu an gözaltına alınanlar ve daha önceki süreçte gözaltına alınanların birçoğunun kaçma tehlikesinin olmadığını, delilleri karatma tehlikesinin olmadığını biliyoruz. Zaten gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakıldıktan sonra da bu kişilerin kaçmadığını, yine Manisa'da ikamet ettiğini, mesleklerine devam ettiklerini görüyoruz. Bu anlamda bu gözaltına alınan kişilerin yine ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmalarını, sürecin tutuksuz devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim kanaatimizce şu ana kadar delil nasıl karartılmadıysa, bundan sonraki süreçte de karartılamayacağını düşünüyoruz. Önceki süreçte serbest bırakılanların kaçmadığını gördüğümüzde bunun mahkemece olumlu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor, tutuklama işleminin uygulanmamasını, tarafların serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim