• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Manisa’da Cankurtaran Kursları Başlıyor

Manisa’da Cankurtaran Kursları Başlıyor
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM)...

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MCBÜSEM) arasında cankurtaran kursu açılması için protokol imzalandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü makamında gerçekleşen protokol imza törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, MCBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Manisa İl Temsilcisi ve cankurtaran eğitmeni Hayri Tokmakçı katıldı.

Protokol kapsamında Manisa Yüzme, Su Sporları ve Gençlik Spor Kulübü Cankurtaran Merkezi tarafından, Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu'nda cankurtaran eğitim kursu verilecek. Eğitim sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar. 3 günlük periyotlar halinde 1 yıl devam edecek cankurtaran eğitim kuşlarına katılacak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması, yüzme bilmesi ve en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Başvurular için MCBÜSEM ile irtibata geçilmesi gerektiği belirtildi.

Protokol imza töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Su sporlarıyla ve yüzme ile ilgilenen arkadaşlarımızın bir anlamda sağlıkla ilgili olan problemleri gidermek adına karşılaşabilecekleri su kazalarını en aza indirebilmek adına bir cankurtaran eğitimi verilecek. Bu sayede insanlar karşılaşabilecekleri olumsuz bir durum esnasında nasıl yaklaşacağını neler yapılabileceği konusunda bir eğitim alacaklar. Bu da her zaman dediğimiz gibi gençlerimizin yine bir eksiğini tamamlayacak bir protokol oldu. Bu tarz kurslara daha çok yer vermeyi önemsiyoruz. Bunun yanında da ilk yardım kurslarımız da olacak" diye konuştu.

MCBÜSEM Müdürü Doç. Dr. Mahmut Karğın ise "İnşallah gençlerimiz hem bir meslek edinmiş olacaklar hem de işsizlik sorunumuza bir nebze de olsa istihdam anlamında katkımız olacak. Eğitimler için MCBÜSEM ile irtibata geçilmesi gerekiyor. Sayın müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim