• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

'Manisa'da ayakkabı imalatı günlük 50-60 bin çiftten bitme noktasına geldi'

'Manisa'da ayakkabı imalatı günlük 50-60 bin çiftten bitme noktasına geldi'
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, bir zamanlar günde 50-60 bin çift ayakkabı yapılan şehirde, üretimin bitme noktasına...

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter, bir zamanlar günde 50-60 bin çift ayakkabı yapılan şehirde, üretimin bitme noktasına geldiğini söyledi. Geriter, Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde, 4-7 Şubat 2016 arasında düzenlenecek Manisa Ayakkabı Moda Fuarı hakkında bilgi vermek için Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

MESOB binasındaki toplantıda Geriter, bir zamanlar Manisa'nın parlayan yıldızı olan ayakkabı sektörünün, bugünlerde müthiş bir şekilde kan kaybettiğini, gerilediğini gördüklerini söyledi. Hasan Geriter, "Bundan önceki dönemlerde ayakkabı denince İstanbul, İzmir ve Manisa akla gelirdi. Ayakkabı sektöründe Manisa ilk üçte geliyordu. Öyle bir hal ki Ayakkabıcılar Sanayi Sitemiz'de üretilen ayakkabı ve bunu daha büyük çapta yapan ayakkabıcılık sektörümüz, günlük 50-60 bin çift ayakkabıyı üretip hem iç piyasaya veriyordu hem de ihraç ediyordu. Bugünse gelinen nokta, hemen hemen sıfır noktasına inmiş bir nokta. İşte bu nedenle odamız, bir sektörün canlanması ve hareketlenmesi adına bu fuarı düzenliyor." dedi. Fuarın, üretici ve satıcıları kapsadığını kaydeden MESOB Başkanı Geriter, "Yani bu fuar insanlarımızın, halkımızın buraya gelip kendilerinin beğeneceği bir ayakkabıyı alma değil, üretim yapan sektör temsilcilerinin satış yapacak kişilere modellerini, kesimlerini, şeklini tanıtması ve kendi kapasitelerini göstermesi, tanıtması anlamına geliyor. Üretene hizmet verebilecek bir fuar olarak görüyoruz. İlgi duyanların gelmesini bekliyoruz. Fuarda 22 firma stant açacak. Esas amacımız, Manisa'daki ayakkabıcılık sektörünün ölmediğini, yok olmadığını, tekrar bir diriliş içerisinde olduğumuzu satıcı firmalara göstermek." diye konuştu.

Oda Başkanı Narin de Manisa'da bir ilki başaracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuarın, 4 Şubat günü saat 11.00'de açılacağını aktaran Narin, "Bu fuara bütün esnafları bekliyoruz. İnşallah çok yeni tasarımlarımız olacak. Manisa, daha önceden merdane ayakkabısıyla tanınıyordu. Bu son yıllara zenne ayakkabıyla girdik. Çok kaliteli ayakkabılar üretildiğini gördük, bunun tanıtımın amaçladık, bu nedenle fuarı düzenledik." dedi.

Bir zamanlar merdane ayakkabı üretiminde Manisa'nın Türkiye birincisi olduğunu belirten Mehmet Narin, "Tasarım ve model ürerine Konya, Gaziantep gibi şehirlere kamyonlarla ayakkabı satıyorduk. Bugün Konya, Gaziantep'te çok büyük imalatlar oldu. O dönemlerde üretimiz, günlük 40-50 bin civarındaydı. Şu anda günlük 5 ile 10 bin çift ancak üretiliyor. Bu yönden bir sıkıntımız var. 2000'li yıllardan sonra sektörümüzde çöküş oldu ve kan kaybetmeye başladık. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda yine günlük 30-40 bin çift ayakkabı üretimine ulaşmak." diye konuştu. Narin, Rusya'nın Türkiye'den ayakkabı alımını durdurmasının sektörü olumsuz etkilediğini, buna bir çözüm üretilmesini gerektiğini, Rusya ile krizin sürmesi durumunda ayakkabı sektörünün sıkıntılarının da devam edeceğinisözlerine ekledi.

'Manisa'da ayakkabı imalatı günlük 50-60 bin çiftten bitme noktasına geldi'

'Manisa'da ayakkabı imalatı günlük 50-60 bin çiftten bitme noktasına geldi'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim