• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı
Manisa'da il genelinde "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında yaklaşık 93 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Manisa'da il genelinde "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında yaklaşık 93 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Okulların 2. döneminin başlamasıyla birlikte "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi de başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Manisa'da da yaklaşık 93 bin öğrenciye okul sütü dağıtıldı. Okul Sütü Akıl Küpü projesiyle ilgili olarak da Manisa Şehzadeler ilçesinde bulunan İstiklal İlkokul'unda süt dağıtım töreni düzenlendi. Törene Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, okul öğretmenleri ve veliler katıldı. Süt dağıtım töreninde konuşan Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kendisini 48 yaşında olduğunu ve çocuklarıyla beraber her güne bir bardak süt içerek başladığını söyledi. Çorumluoğlu, "Bunu da sizin ailenize de oturtmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü süt bizim için en yararlı faydalı ürün. Devletimiz de bunu gördüğü için belki bir eksiklik vardır diye burada dağıtıyor" dedi.

"EĞİTİMİN KALİTESİ ARTTIRILDI"

Kaymakam Çorumluoğlu'nun ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, projenin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirterek, "Hükümetlerimiz döneminde eğitime ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Eğitimin kalitesi arttırıldı. Yeni okullar yeni derslikler yapıldı. Sınıflardaki öğrenci sayıları düştü. Bir çok öğretmen atamaları yapıldı. Eskiden bizim öğrencilik yıllarında ders kitapları bulabilmek bir çileydi. Ama şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde artık dönem başında bütün kitaplar sıraların üzerinde. Çocuklar rahatlıkla ulaşabiliyor. Eğitim ve öğretimdeki kalitenin arttırılabilmesi için hükümetlerimiz en büyük bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırdılar. Hali hazırda da bütçe sıralamasında 4. sırada yer alan Milli Eğitim Bakanlığımız artık 1. sırada yer alıyor. Toplanan vergilerden en büyük pay çocuklarımızın gelişimi için Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılıyor. Türkiye zenginleştikçe güçlendikçe imkanlarımız daha da artacak" diye konuştu.

"BAZI VELİLER SÜTTEN İSTİFADE ETMEMEK İÇİN DİLEKÇE VERDİ"

Manisa'da bazı öğrenci velilerinin süt içmemek için dilekçe verdiğini söyleyen Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Bir kısım öğrencimiz bu sütten istifade etmemek için dilekçe verdiler. Tabi bunlar tamamen isteğe bağlı olduğu için. Aslında Manisa'da süt dağıtacağımız 93 bin civarında öğrencimiz var. Ancak bazı velilerimiz biz süt içmeyeceğiz diyerek dilekçe verdi. Onlar süt içmeyeceklerdir. Tabi süt gerçekten çok önemli bir besin maddesi. İçerisinde C ve demir hariç bütün besinleri barındıran bir içecek. Dolayısıyla çocuklarımızın çok küçük yaşta bu alışkanlığı elde etmeleri kazanmaları gerekmektedir. Maalesef Türkiyemiz'de süt içme oranı Avrupa'nın çok çok gerisindedir. Bu tip projeler bizim süt tüketimimizi arttıracaktır. Süt içen neslimiz de sağlıklı bir nesil olarak yaşayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından protokol, bir sınıfa girerek önce öğrencileri selamladı onlarla sohbet etti. Öğrencilere süt dağıtan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte süt içti.

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Manisa’da 93 Bin Öğrenciye Süt Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim