• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa’da 2 Bin 500 Hayvanın Su İhtiyacı Karşılanacak

Manisa’da 2 Bin 500 Hayvanın Su İhtiyacı Karşılanacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Alaşehir'in Çarıktekke Mahallesinde hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Alaşehir'in Çarıktekke Mahallesinde hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla hayvan sulama göleti yapıldı. Gölet, 2 bin 500 civarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanın su ihtiyacını karşılayabilecek.

Tarımsal ve hayvansal üretime desteğini aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Alaşehir'in Çarıktekke Mahallesi'nde hayvan sulama göleti yapıldı. Yıllardır mahallelinin en büyük sorunlarından biri olan hayvan sulama göleti yapımının mahalleli tarafından takdirle karşılandığını belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, "Çarıktekke Mahallesinin 4 adet farklı yerleşim yeri bulunmaktadır. Bu yerleşim yerlerinde hayvanlar su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yol kat ediyordu. Bu durum hayvanlarda ciddi anlamda et ve süt kaybına neden olmaktaydı. Mahalle muhtarlığının ve Alaşehir Belediyesi'nin durumu Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne iletmesi üzerine gerekli yasal prosedürler hazırlandı. Çarıktekke Mahallesindeki 4 farklı yerleşim yerinde hayvanların içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gölet yapımı tamamlandı. Böylece 2 bin 500 civarında büyükbaş ve küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacının daha ideal şartlarda karşılanması sağlandı." dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUNUMUZU ÇÖZDÜ

Mahallelerindeki geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Çarıktekke Mahalle Muhtarı Kazım Topak, "Hayvan sulama göleti olmadığı için büyük sorun yaşıyorduk. Sorunumuzu daha önce hiç kimse çözmedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk. Yetkililer buraya gelerek tespit yaptı ve göleti tamamladı. Mahalle halkı adına bize hizmet getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Manisa’da 2 Bin 500 Hayvanın Su İhtiyacı Karşılanacak

Manisa’da 2 Bin 500 Hayvanın Su İhtiyacı Karşılanacak

Manisa’da 2 Bin 500 Hayvanın Su İhtiyacı Karşılanacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim