• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Manisa Valisinden Gazdan Etkilenen Maden İşçileriyle İlgili Açıklama

Manisa Valisinden Gazdan Etkilenen Maden İşçileriyle İlgili Açıklama
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'da özel bir maden ocağında pervane motoru arızası sonucu 6 işçinin gazdan etkilenmesi olayıyla ilgili olarak, "Çok...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma'da özel bir maden ocağında pervane motoru arızası sonucu 6 işçinin gazdan etkilenmesi olayıyla ilgili olarak, "Çok şükür kimsenin burnu kanamadan bu kazayı atlattık. Böyle olayların tekrar edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında pervane motorunun arızalanması sonucu, çok sayıda işçi ocakta havasızlığa ve karbonmonoksit gazına maruz kaldı. Tahliye edilen işçilerden 6'sı tedbir amaçlı Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Konuyu bir toplantı sırasında öğrendiğini belirten Bektaş, "Bir şirkete ait ocakta pervaneyi çalıştıran motorda arıza olmuş. Yedek pervane var ama o da bilgisayardaki bir başka arızadan dolayı devreye girmemiş. Bir 10 dakika kadar içeriye hava basılamama durumu olmuş. 6 işçimiz havasızlık ve karbonmonoksit gazından etkilenmiş. Bu işçiler tedavi altına alındı. Tabi daha sonra sistem devreye alınıyor. Olumsuz bir durum yaşamadık ama doğrusu bu şekilde de olmaması gerekiyordu. Oradaki tüm sistemlerin yedekli olması gerekiyor. Nitekim yedekli ama yedeğin devreye girmemesi bizim için soru işareti" dedi.

"GEREKEN İNCELEMELER YAPILIYOR"

Yaşanan durumla ilgili gereğinin yapılacağını vurgulayan Bektaş, "Bizim arkadaşlarımız ocakta, gereken incelemeleri yapıyor. Bir sorumluluk varsa gereğini yapacağız. Çok şükür kimsenin burnu kanamadan bu kazayı atlatmış olmaktan dolayı mutluyuz. Böyle olayların tekrar edilmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgedeki işçiler tahliye edilmiş. Tam işçi sayısını bilmiyorum. Belki 50'dir ama tam bilmiyoruz. Ama etkilenen 6 işçi olduğu ifade ediliyor, onların da çok şükür bir sıkıntıları kalmamış" diye konuştu.

Manisa Valisinden Gazdan Etkilenen Maden İşçileriyle İlgili Açıklama

Manisa Valisinden Gazdan Etkilenen Maden İşçileriyle İlgili Açıklama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim