• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Hayati Dolman başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Hayati Dolman başkanlığında gerçekleştirildi.

MTSO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, meclis katip üyeliği seçimi de yapıldı. Meclis Katibi Ayberk Aloğlu'nun meslek komitesindeki görevine geri dönmesiyle boşalan katip üyeliği için aday olan meclis üyesi Naime Simsaroğlu, toplantıya katılan 50 meclis üyesinin tamamının oyunu alarak, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni meclis katibi oldu. Seçim ardından konuşan Naime Simsaroğlu, kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür etti.Meclis toplantısında söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, yaşanan terör olayları neticesinde hayatı kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi. Terör belasını bir kez daha lanetlediğini ifade eden Başkan Erbil, "Ülkemiz açısından zor günler yaşıyoruz. Bölgede yaşanan terör olayları neticesinde ağır bir yenilgiye uğrayan, hem kendi tabanını, hem de gücünü ciddi oranda kaybeden kanlı terör örgütü PKK, şehirlerimizde bombalı saldırılara başladı. Başkentimizde yaşanan 2 bombalı saldırı sonrasında çok sayıda şehidimiz ve gazimiz var. Bir kez daha sizlerin huzurunda, yaralılara acil şifalar, şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hep beraber, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak terörü bir kez daha lanetliyoruz." dedi.

Terör ile verdiğimiz etkin mücadele ve yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte ekonominin gayet sağlıklı ve verisel olarak dik durduğunu belirten Başkan Erbil, "Ülkemiz bu terör sürecini dört bir koldan içeride ve dışarıda yaşarken, Ülkemizin şehirleri bomba ve barikatlardan temizlenip, PKK'dan arındırılırken, diğer tarafta şehirlerimize yönelik bombalı saldırılar yapılırken ekonomimiz gayet sağlıklı ve verisel olarak dik duruyor. Günlük para sıkıntıları işlerimizde düşmeler yaşanıyor mikro ölçeklerde buna karşılık kimsede panik ve korku yaşanmıyor. Borsamızda keskin düşüşler döviz ve altın piyasalarında ani hareketler olmuyor. Kim ne derse desin artık ekonomimiz eskisi gibi değil. Türkiye daha güçlü, krizlere karşı daha esnek ve dayanıklı" dedi.

Konuşmasının son bölümünde yapılan ve planlanan faaliyetler hakkında da meclisi bilgilendiren Başkan Erbil, "Geçtiğimiz günlerde Manisa güç birliği başkanları olarak Ankara'ya ziyarette bulunduk. Burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile uzun süren bir görüşmemiz oldu. Kendisine Manisa'nın durumundan ve ilaç kalıntısı oranlarının düşürülmesiyle çiftçimizde ve kuru üzüm ihracatçımızda yaşanacak olası sıkıntılardan bahsettik. Kendisi pamuk priminin bu sene geçmiş yıllara nazaran daha yüksek olacağını ve bölgemizde pamuk tarımına yeniden dönülmesini istediğini üzerine basa basa ifade etti. Ankara'da bulunan Manisa Milletvekillerimizi makamlarında ziyaret ettik. Manisa'mızın sorunları ile ilgili olarak kendileri ile görüştük. Meclis eski Başkanımız Sayın Bülent Arınç beyefendi ile birlikte bir öğle yemeği yedik. Sizlere özel selamlarını iletmememi istediler." diye konuştu.

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Manisa TSO Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim