• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Manisa OSB Kent’te anket süreci tamamlandı

Manisa OSB Kent’te anket süreci tamamlandı
Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yürütülen projede, MOSB'ta çalışanlara nasıl bir evde...

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yürütülen projede, MOSB'ta çalışanlara nasıl bir evde oturmak istedikleri yönünde yapılan anket çalışması tamamlanarak TOKİ'ye gönderildi.

Manisa'da konut sorununu ortadan kaldıracak projelere imza atan Yunusemre Belediyesi, 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin ardından Gürle'de, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikalarda çalışan işçileri ev sahibi yapmak için hayata geçireceği TOKİ projesi için süreci hızlandırdı. MOSB yönetimi ve TOKİ ortaklığıyla yürütülen projeye ilişkin bölgede faaliyet gösteren yüzü aşkın firmayla yüz yüze ve telefon aracılığıyla görüşme ve anket çalışması yapıldı. Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan anket çalışmalarında OSB çalışanlarına nasıl bir evde oturmak istedikleri soruldu. Anket çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte TOKİ ile gereken yazışmaların yapıldığını dile getiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, sürece ilişkin bilgi verdi. Projeyle orta ve dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Çerçi anlatarak, "Gürle OSB Kent Toplu Konut Projemizde süreç hız kazanıyor. OSB'de çalışan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla yola çıktığımız proje kapsamında firmalarla yaptığımız anket çalışmalarını tamamladık. Yaklaşık 10 bin işçimizle yüz yüze olmak üzere bazı firmalarımızla da telefonla görüşmeler yaptık. Anket sonucunda 5 bin 261 konut talebi aldık. Taleplerimizi TOKİ'ye ilettik. Süreç, konut tiplerinin belirlenmesi ve projenin yapım süreciyle devam edecek. Çalışmalarımız bittikten sonra elde ettiğimiz veriler doğrultusunda ne tür konutların yapılacağı belirlenecek" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim