• BIST 9548.09
  • Altın 2495.732
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.5659
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Manisa Kamu-üniversite-sanayi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplandı

Manisa Kamu-üniversite-sanayi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplandı
Manisa Kamu-Üniversite-Sanayi (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplandı.

Manisa Kamu-Üniversite-Sanayi (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında toplandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra, Manisa Celal Bayar Üniversite (MCBÜ) KÜSİ Manisa Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Türk, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, MCBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik,Manisa, Akhisar, Salihli ve Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odaları, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, KOSGEB Manisa Müdürlüğü, TSE Manisa İl Temsilciliği, BoschTermoteknik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık, Vestel Ticaret A.Ş. temsilcileri katıldı. Toplamda 26 üyesi bulunan kurula Vali Erdoğan Bektaş başkanlık yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, toplantının açılış konuşmasında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın talimatı üzerine tüm illerde bakanlığa bağlı ve ilgili kurumlarının katılımı ile KUSİ kurullarının oluşturulduğu söyledi. Kurula ihtiyaç duyulması halinde yeni üyelerin davet edilebileceğini belirten Kalmış CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Türk'ün Manisa Koordinatörü olarak görev yapacağını bildirdi. Kalmış, üyelerin görüşülmesini istediği konuların kurul gündeminde tartışılacağını, öncelik olarak sanayide ve üretimde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik Ar-Ge çalışmalarının görüşüleceğini belirterek, "Amacımız mümkün olduğu kadar Ar-Ge odaklı yeni projelerin ilimiz içinde başlatılmasıdır. Yapacağımız cari açığı düşürmeye yönelik çalışmanın ülkemiz için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Gökçe, kurulun tanıtımını yaparak şunları söyledi: "Ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin artırılması, üniversite ve sanayinin etkin bir şekilde birlikteliğinin sağlanması; üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılarak sanayi profilimizin orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara çevrilmesi amacıyla, ülke ve özelde de iller bazında üniversite ve sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, bu alana ilişkin olarak tarafların kamunun Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini artırmaya yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi, bölgesel ve ulusal bazda KÜSİ planlarının hazırlanarak gerekli faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve takibinin yapılması gibi çalışmaları yürütmek ve bu işbirliğinin kurumsallığını sağlamak üzere Bakanlığımız bünyesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çalışma Grupları Yönetmeliği'ne dayanılarak 25.06.2014 tarihli ve 78507420-050.06/367 sayılı Bakanlık oluru ile KÜSİ Çalışma Grubu oluşturulmuştur."

CBÜ Teknopark Genel Müdürü Cem Tuna ise "Geleceğin şehri Manisa" konulu sunumunda "Geleceğin Avrupa Şehirleri ve Bölgeleri 2006-2007" yarışmasında Manisa, dört ayrı ödüle layık görülmüştür. "Avrupa'nın En İyi Ekonomik Potansiyele Sahip Kenti" kategorisinde birincilik, "Avrupa'nın Maliyetler Açısından En Uygun Yatırım Kenti" kategorisinde ikincilik, "Güney Avrupa'da Geleceğin Kenti" kategorisinde ikincilik, "Türkiye "de Geleceğin Şehri" kategorisinde birincilik ödüllerini almıştır. İlimizde Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi, Salihli Organize Sanayi Bölgesi, Kula Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri Organize, Sanayi Bölgesi, Soma Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi, Muradiye Sanayi Bölgeleri mevcuttur. Sadece Bölge ve Türkiye'nin değil Dünya'nın sayılı Organize Sanayi Bölgeleri arasında yer alan Manisa OSB, 2007 yılında "Dünyada Yatırım Yapılabilecek En iyi Sanayi Bölgesi" seçilmiştir. Bugün çok sayıda yerli, yabancı ortaklı ve yüzde yüz yabancı sermayeli firmayı bünyesinde barındıran Manisa OSB'de üretim yapan büyük ölçekli fabrikalar, OSB çevresindeki orta ve küçük ölçekli sanayi bölgeleri ile ara ürün ihtiyaçlarını de Manisa içerisinde karşılamaktadırlar. Global bir sanayi bölgesi olan Manisa OSB'den dünyanın 100'ü aşkın ülkesine 8,1 milyar dolar hacminde ihracat yapılmaktadır." dedi.

Manisa Kamu-üniversite-sanayi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplandı

Manisa Kamu-üniversite-sanayi Planlama Ve Geliştirme Kurulu Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim