• BIST 9703.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu’ndan 28 Şubat Açıklaması

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu’ndan 28 Şubat Açıklaması
Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, "28 Şubat post-modern darbesi, siyaseti ve sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak...

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, "28 Şubat post-modern darbesi, siyaseti ve sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil; vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır." dedi.

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Bilal Demir, 28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yayınladı. 28 Şubat'ın bir demokrasi faciasının yıldönümü olduğunu dile getiren ve bugünün demokrasi tarihine kara bir leke, demokrasinin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem olarak hafızalara kazındığını belirten Bilal Demir, "28 Şubat müdahalesi ülke tarihinin unutulmaz olaylarından bir tanesi olmuş ve tarihimize post-modern darbe olarak geçmiştir. Bu müdahale sadece siyaseti, sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır. 28 Şubat'ta farklı yöntemler izlenmiştir ama öncekilerde olduğu gibi bizzat millet hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet kirli senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış siyaset vesayet altına alınmak istenmiştir. Bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş, Türkiye'nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur" ifadelerini kullandı.

"28 ŞUBAT İMAM HATİP VE MESLEK LİSELERİNİ MAĞDUR ETMİŞTİR"

28 Şubat hükümeti döneminde imam hatip liselerinin kapatılma tehlikesiyle baş başa kaldığını kaydeden Demir açıklamasına şöyle devam etti: "Bu süreçte İmam Hatip Okulları ve Meslek Lisesi öğrencileri mağdur edilmiş, sekiz yıllık kesintisiz eğitim uygulamasıyla gençlerimizin, eğitim hakları engellenmiştir. Milletimizin maneviyatını hizmet eden vakıf ve dernekler hareket alanları kısıtlanmış, Kuran kurslarının birçoğu çeşitli bahanelerle kapatılmıştır. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim adı altında imam hatip okullarının ve din eğitiminin engellenmesine yönelik bu girişime karşı çıkan milletimizin talepleri maalesef, 28 Şubat sürecinde göreve gelen hükümet tarafından gözardı edilmiştir. Milletimiz yaşanan bu zulme sessiz kalmamış ve bu kararları uygulayan partileri ağır bir şekilde cezalandırılmış, siyasetten saf dışı bırakmıştır. 28 Şubat sürecinde yaşadığımız kötü uygulamaların en acısı ve bizleri en çok üzen yönü de yapılan, bu bütün zulümlerin seçilmiş siyasiler tarafından yapılması, antidemokratik bütün kararların, siyasiler tarafından uygulamaya konulmasıdır. Türk siyasetçileri o dönemde mahallesi dik bir duruş sergileyememiş, cuntacıların vesayetçilerin, karanlık güçlerin aldığı haksız kararları uygulamak için adeta birbirleri ile yarışmışlardır. Demokrasi tarihimizin yarısının ihtilal, sıkıyönetim ve olağanüstü hallerle geçerken, gerçekleşmiş ya da gerçekleşmemiş birçok darbeyi yaşadık. Türk halkı artık darbe istemiyor, çünkü demokratik sürece ve siyasi işleyişe yapılan müdahalelerin sonunda, ülkemiz her açıdan geriye giderken siyasi ve toplumsal travmalar da yaşamıştır. Darbeler sonucunda başta anayasa olmak üzere hayatımıza nüfuz etmiş düzenlemelerin, sivil ve demokratik bir anlayışla yeniden ele alınması, daha demokratik bir Türkiye için yeni sivil demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesidir."

"SON YILLARDA DEMOKRATİKLEŞME ADINA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILMIŞTIR"

Türkiye'de son yıllarda demokratikleşme adına atılan adımlarla birlikte önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Bilal Demir "Manisa İmam Hatip Platformu olarak, bütün azınlıkların kendini ifade edebildiği bir demokrasiyi, ayrı ve farklı düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebildiği, herkesin birbirinin inancına, dünya görüşüne, yaşam alanına, saygı gösterdiği bir anlayışı destekliyoruz. Farklı fikirlerin, farklı düşüncelerin, ifade edilmesi demokrasimizi güçlendirir. Fakat şu da unutulmamalıdır ki demokratik talepleri dile getirmek bahanesiyle, düşüncelerini açıklamak bahanesiyle hiç kimsenin hiç kimseye hakaret etme özgürlüğü yoktur. 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümünde dönemin başbakanı olarak büyük haksızlıklara uğrayan bu kararları uygulamadığı için, anti demokratik yollarla iktidardan düşürülen, dava ve mücadele insanı eski Başbakanımız Prof.Dr. Sayın Necmettin Erbakan'ı rahmetle ve minnetle anıyorum. Necmettin Erbakan ismi demokrasi tarihimizde altın harflerle anılacaktır. Milletimiz için kendini feda ederek, yapmış olduğu mücadele asla ve asla unutulmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim