• BIST 107.041
  • Altın 143,530
  • Dolar 3,5635
  • Euro 4,1526
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Manisa hindide birinci!

Manisa hindide birinci!
Türkiye'deki hindi yetiştiriciliğinin altı da biri Manisa tek başına karşılıyor.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Hasan Çebi, Manisa'nın en çok hindi yetiştiren şehir olduğunu açıkladı.

Türkiye’deki hindi yetiştiriciliğinin altıda birinin Manisa’da yapıldığını belirten Çebi, 2014 Mart ayı itibariyle 121 adet kümes ve 510 bin adet kapasitesiyle Türkiye'de ilk sırada yer aldığını kaydetti. 

SAĞLIKLI ET

Kolesterol ve yağ oranı düşük olan hindi etinin sağlık açısından beyaz ete, lezzet açısından kırmızı ete yakın olduğunu vurgulayarak, "Hindilerin dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olması, etinin sucuk ve salam gibi ürünlerde kullanımı, gerek dünyada gerekse ülkemizde yetiştiriciliğini daha cazip hale getirmiştir.” dedi.

YEMİ ETE ÇEVİRMEKTE 1 NUMARA

Türkiye'de özellikle hindi yetiştiriciliğinin son yıllarda hızla arttığını ifade eden İl Müdürü Çebi, "Hindi yetiştiriciliği, 1995 yılından sonra gelişmeye başlamış ve artan taleple birlikte piyasadaki yerini giderek sağlamlaştırmıştır. Hindi, diğer kanatlılar içerisinde yemi ete çevirme konusunda birinci sıradadır. Özellikle göğüs ve butlardaki et miktarı, diğer kanatlılara göre çok daha fazladır. Etinin kolesterol oranının düşük olması sebebiyle hem çok lezzetli hem de çok sağlıklıdır. Gelişmiş ülkelere kıyasla ülkemizde de kişi başına düşen hindi Eti tüketimi son yıllarda hızla artmaktadır.” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim