• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Manisa Eğitim-bir-sen’den Sınav Ücretleri Tepkisi

Manisa Eğitim-bir-sen’den Sınav Ücretleri Tepkisi
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mesut Öner, sınav ücretlerine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mesut Öner, sınav ücretlerine tepki gösterdi. Kamu idaresinin imza attığı toplu sözleşme hükmünü uygulaması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi Başkanı Mesut Öner, "Sınav görev ücretlerindeki adaletsizlik konusunda toplu sözleşme maddesiyle büyük bir adım atarak adaletsizliği ortadan kaldırmış, eğitim çalışanları nezdinde adaletin tesis edildiği yönünde büyük bir memnuniyete imza atmıştık. Bu maddenin Ocak ayında yürürlüğe girmesi sebebiyle de, açık öğretim lisesi/ortaokulu sınavları ve bilim sanat merkezleri öğrenci seçme sınavlarında görev alan eğitim çalışanlarının ücretlerinin bu kazanım çerçevesinde ödenmesi gerekiyordu" dedi.

Sınav ücretlerinin, aradan geçen bunca zamana rağmen ödenmemiş olmasını, önümüzdeki tarihlerde yapılacak sınava ilişkin ücretlerin de aynı akıbete uğrayarak yitik emek kabilince karşılıksız kalacağı endişesini taşıdığını belirten Öner, şöyle konuştu:

"Karşılıksız emeğin angarya olduğu gerçeğiyle bundan sonra yapılacak sınavların tehlikeye gireceğine işaret ederek "öğretmenin alın teri kurudu" başlığıyla tüm eğitim çalışanlarının, şefinden kuryesine, hizmetlisinden şoförüne, emeğinin karşılıksız kalmaması gerektiği çağrısında bulunmuş, yetkilileri sorumluluğa davet etmiştik. Ancak geldiğimiz noktada, tüm çabalarımıza rağmen kamu idarecilerinin aynı sorumsuz ve hukuk tanımaz tavırlarını devam ettirdiklerini görmekteyiz."

Eğitim çalışanlarına toplu sözleşme hükmünün hilafına hiçbir hukuki dayanağı olmayan uydurma bir gerekçeyle cüzi bir rakam ödendiğini anlatan Öner, sözlerine şöyle devam etti: "Elimizde ancak bu kadar var" mantığıyla devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacak nakıs bir ödeme kabul edilebilir değildir. Toplu sözleşmenin gereğini yapmak, hukuk neyi gerektiriyorsa onu ifa etmek yerine günü kurtarma derdiyle hareket etmek konuyu çözümsüz mecralara sürüklemektir."

"TÜM KAZANIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Toplu sözleşmeyle elde edilen tüm kazanımların takipçisi olacaklarını kaydeden Öner, şunları söyledi:

"Toplu sözleşme hükmünü uygulamamak ne kadar hukuksuzluk ve kanunsuzluk örneğiyse, "kaynak olmadığı" gerekçesiyle toplu sözleşme hükmü gereği değil de, keyfî ödeme yapmak da bir o kadar hukuksuzluk ve kanunsuzluktur. Kamu idaresi, imza attığı toplu sözleşme hükmünü uygulamayacak, uygulamamak için yan yollara sapacak, "imza varsa, ne var yani" sorumsuzluğuyla kendi çalışanına kayıtsız kalacak, hiçbir siyasetçi sorumluluk almayacak, sorunu çözmek yerine pansuman mesabesinde adım atılacaksa devlet adına atılan imzanın ne manası kalmaktadır, kamu personeli bu yönetim anlayışına nasıl saygı duyacaktır?"

Devletin itibarının önemli olduğunu anlatan Öner, sözlerini şöyle tamamladı: "Devletin toplum nezdinde kabul görmesinin, devletin çalışanlarına verdiği sözleri yerine getirmesiyle mümkün olabildiğini gözden kaçırmamak gerekir. Bu gerçeğin eğitim kurumlarımızda çocuklarımıza öğretilmesini isteyen Bakanlık, bugün toplu sözleşme üzerinden girdiği bu sınavda sınıfta kalmıştır. Genel yetkili sendika olarak, toplu sözleşmenin altındaki imzanın gereğinin yerine getirilmesini bekliyor, bundan sonraki süreçte eğitimcilerin emeğinin karşılığı olan tüm kazanımlarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızın, sendikal zeminde gerekli tüm adımları atacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim