• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni Manisa ili ve ilçelerinde öğrenim gören lise öğrencilerine daha yakından tanıtmak ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni Manisa ili ve ilçelerinde öğrenim gören lise öğrencilerine daha yakından tanıtmak ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "6. CBÜ Tanıtım Günleri", 12 Nisan 2016 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Törene Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, dekanlar, yüksekokul ve enstitü müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretim üyeleri ve Manisa'daki liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

MCBÜ'nün tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, "Üniversitemizin tanıtım filmini izlediğimde, hiçbir eksiğinin olmadığını ve öğrencinin ihtiyacı olan her şeyin eksiksiz hazır olduğunu gördüm. Siz sevgili öğrencilerimizin ne kadar şanlı olduğunu düşündüm ve yeniden üniversite öğrencisi olmak istedim. Eskiden üniversiteler hakkında hiçbir detaylı bilgiye sahip olmadan tercih yapıyorduk ama bugün, evlatlarımız artık bilerek ve isteyerek üniversite tercihi yapabiliyor. Önceden öğrencilerimiz çoğunlukla İzmir'deki Anadolu Liselerini tercih ederdi. Ama geçen yıl, İzmir Bornova Anadolu Lisesi'ne gitmeyi planlayan İzmirli öğrenciler Manisa merkezdeki Fen Liselerimizi tercih etti. İzmir'de üniversite okumak isteyen öğrenciler de artık Celal Bayar Üniversitesi'ni tercih etmeye başladılar. Bu üniversitemiz ve Manisa'mız adına guru vericidir. Bugün üniversitemizin bütün fakülte ve yüksekokullarını bizzat öğretim üyelerinin ağzından tanıma imkanınız olacak. Öğrencilerimize Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni seçin, pişman olmayacaksınız diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Günümüzde artık üniversiteler kendini en iyi şekilde tanıtmanın ve anlatmanın peşindeler. Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin çoğalması, üniversiteler arasındaki rekabeti de artırıyor. Üniversitelerin artık öğrenciler ve aileleri tarafından izlenen ve kıyaslanan kurumlar haline gelmesi, elbette kaliteyi de beraberinde getiriyor. Biz de üniversite olarak bu yıl 6. Tanıtım Günleri'ni gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında yapılan üniversite tanıtım fuarlarına katılarak, üniversitemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu tür tanıtımlar, öğrenciler için son derece faydalı. Sevgili gençler, öncelikle yaşadığınız ildeki Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ni, fakültelerimizi, yüksekokullarımızı ve tüm bölümlerimizi doğru bir şekilde tanımak durumundasınız. Doğru tercihte birinci derecede sorumluluk size düşüyor. Hayatınızın en önemli aşamasındasınız. Aileleriniz ve rehber öğretmenleriniz sizi elbette yönlendiriyor. Biz de üniversite olarak bu tür tanıtımlarla kendimizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Ancak bu da yetmez. Artık bütün üniversiteler, web sayfalarında kendilerini etkin şekilde tanıtıyor. Bizim bütün okullarımızın sürekli güncellenen web sayfaları var. Burada, fakülte ve yüksekokullardaki tüm bölümlerin ders programları, ders içerikleri ve hatta öğretim üyelerinin CV'lerine kadar bütün bilgiler mevcut. Ayrıca mezunlarımızdan da bilgi alabilirsiniz. Mezunlarımız bizim gönüllü tanıtım elçilerimiz." dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin genç ve dinamik bir üniversite olduğunu vurgulayan Çelebi şunları söyledi:

"Üniversitede kaliteli, dinamik ve heyecanını kaybetmemiş öğretim üyelerinin olup olmaması çok önemlidir. Bu Celal Bayar Üniversitesi'nde fazlasıyla var. Kendimizi sürekli geliştiriyor ve öz eleştiriye tabi tutuyoruz. Bu konuda kendimize güveniyoruz ve iddialıyız. Bu çerçevede son olarak yaptığımız bir düzenlemeyi aktarmak istiyorum. Gaziantep ve Sakarya Üniversitelerindeki intörn eğitim uygulamalarının başarılı olduğunu gördük, inceledik ve biz bu sisteme geçmeliyiz dedik. Artık fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızda son yarıyıl intörn eğitim vereceğiz. Yani, alanınızdaki işyerlerinde bir dönem boyunca staj yapma imkanına sahip olacaksınız. Teorik eğitimi pratik eğitimle tamamlamazsanız bir ayağı eksik kalıyor. Bizi tercih eden gençlerimiz işte böyle doğru bir eğitim modeli ile tanışmış olacaklar. Burada, hemen yanı başınızda güçlü, iddialı, büyüyen ve gelişen bir Celal Bayar Üniversitesi var. Biz sizleri aramızda görmek istiyoruz. Çünkü bir üniversiteyi asıl büyüten üniversiteye gelen öğrencilerdir."

Konuşmaların ardından 6. MCBÜ Tanıtım Günleri'nin açılış kurdelesi kesildi ve tanıtım stantları gezildi. Tanıtım Günleri 13 Nisan akşamına kadar devam edecek.

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde 6. Tanıtım Günleri Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim