• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Arnavutluk'un Berat Belediyesi ile kardeşlik anlaşması, Macaristan'ın Gyöngyös ve Almanya'nın Coburg şehirleriyle de kültür...

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Arnavutluk'un Berat Belediyesi ile kardeşlik anlaşması, Macaristan'ın Gyöngyös ve Almanya'nın Coburg şehirleriyle de kültür anlaşması imzaladı.

İmza törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Arnavutluk Berat Belediye Başkanı Petrit Sinaj, Almanya Coburg Kaymakamı Christian Gunsenheimer, Macaristan Gyöngyös Belediye Başkanı György Hiesz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve yabancı ülkelerin temsilcileri katıldı.

Manisa'nın Türkiye'de önemli bir şehir olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa, Kültür ve sanatıyla, ekonomisiyle, sanayisiyle ve köklü geçmişiyle Türkiye'nin en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Şehrimizin 5 asırlık festivali olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden konuklarımızı Manisa'da ağırlıyoruz. Bugün, Manisa'mızın yeni bir kardeşi daha oluyor. Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın doğusunda yer alan Berat şehriyle güzel bir ortak noktamız var. O da Osmanlı kültürü ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan tarihi eserler. Asırlar boyunca dünyanın birçok ülkesine hükmetmiş ve her zaman hoşgörüsü ile akıllara kazanmış Osmanlı İmparatorluğu, hüküm sürdüğü yerlerde bıraktığı eserlerle de dikkat çekmiştir. Atalarımızdan bizlere miras kalan bu eserleri korumak bizlerin en önemli görevidir" diye konuştu.

MACARİSTAN MANİSA İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR

Başkan Ergün, "Macaristan Büyükelçisi Sayın Gabor Kiss ve İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich'i ağırladığımda Gyöngyös Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehir olması ile ilgili taleplerini bizlere iletmişlerdi. İleride kardeş şehir olmanın temelini bu imzayla attığımızı söyleyebilirim. Aynı şekilde Koburg Belediyesi ile de kültür anlaşmamız olacak. Koburg, Bavyera eyaletinde yer alan ve tarım endüstrisinde çok ileride olan bir kent. Bu güzel kentle ilişkilerimizin gelişmesi açısından bu anlaşmayı önemsiyoruz. Dinimiz, dilimiz rengimiz ne olursa olsun öncelikle insanız. İnsanların birbiriyle iyi ilişkiler geliştirmesi, kardeşlik ve dostluk bağıyla bağlanması, dünyayı daha güzel bir yer haline getirecektir. O açıdan bugünkü kardeşlik ve kültür anlaşmamızın hayırlı olmasını diliyorum. Anlaşma vesilesiyle Manisa'mızda bulunan Berat, Gyöngyös ve Koburg belediyelerinden değerli konuklarımızı ağırlamaktan mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından söz alan Berat Belediye Başkanı Petrit Sinaj, Coburg Kaymakamı Christian Gunsenheimer ve Gyöngyös Belediye Başkanı György Hiesz, Manisa ile imzalanan kardeş şehir ve kültür anlaşmasının sosyal ve ekonomik yönden büyük katkılar sağlayacağını belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Berat Belediye Başkanı Petrit Sinaj ile kardeş şehir, Gyöngyös Belediye Başkanı György Hiesz ve Coburg Kaymakamı Christian Gunsenheimer ile de kültür anlaşması imzalandı. Atılan imzaların hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün, yabancı misafirlerine Saruhan Beyliği dönemi su ibriği hediye etti. Başkan Ergün'e de ülkelerin kendine özgü ürünleri takdim edildi.

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları

Manisa Büyükşehir’den Kardeşlik Ve Kültür Anlaşmaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim