• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ulaşım Ekibiyle Birlikte Malatya’ya Geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ulaşım Ekibiyle Birlikte Malatya’ya Geldi
Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet...

Bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyarete Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Manisa Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Münir Deniz, Teknik Danışman Cihat Kalyoncuoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen de katıldı. Malatya'da olmaktan mutlu olduğumu belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Manisa'nın da Malatya ile birlikte büyükşehir statüsü aldığını belirten Başkan Ergün, "Büyükşehir olma noktasında geride kalan 18-20 aylık zor ve sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Yapılanmanın ve büyükşehrin getirmiş olduğu yeni yasalar ve yetkiler çerçevesinde şehirlerimizde neleri yapabiliriz noktasında Malatya'da istişarelerde bulunacağız. Malatya şehrinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Trambüs Projesi'ni Manisa'da uygulanabilirliği noktasında yaklaşık 6 aydan beri yapmış olduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmalar ışığında bugün ve yarın Trambüs Projesini Ulaşım Daire Başkanımız ve Teknik danışmanımız ile birlikte incelemelerde bulunacağız. Kısa bir süre içerisinde hedeflenen 20 bin yolcu sayısının 30 bin yolcuya yükselmesi bu projenin doğru olduğunun, uygulanabilir olduğunun bir göstergesidir. İnşallah bizde bu projeyi Manisa'da hem Üniversite hem de Organize sanayi noktasında uygulayacağız. Manisa'da şehir içerisinde günlük 1400 servis otobüsü trafiğin kilitlenmesine ve yaklaşık 25 bin insanınızın taşınması noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Buda şehir içi trafiğinde muazzam bir kilitlenmeye sebep veriyor. Malatya'da uygulanan trambüs ulaşım sisteminin aynısını Manisa'da hayata geçirilmesi noktasında çalışmalar içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. İnşallah güzel istişarelerle Manisa'da da bunun uygulanabilirliğini hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"İSTİŞARELER FAYDALI SONUÇLAR ORTAYA ÇIKARIR"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını Malatya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile hem belediyeciliği, hem hizmetleri, hem de büyükşehir süreci içerisinde yapılan çalışmaları karşılıklı olarak değerlendireceklerini söyledi. Çakır, "Karşılıklı yapılan istişarelerin büyük faydaları bulunuyor. Yapılan istişarelerle daha doğru kararlara varılabiliyor, daha doğru yatırımlar yapılabiliyor. Ayrıca yatırımların daha hızlı bir şekilde gelişmesi yine karşılıklı yapılan istişareler sonrasında sağlanıyor. Manisa, Malatya ve birçok Büyükşehir farklı yapılarda olmasına rağmen ulaşım, altyapı ve kırsal alanlardaki hizmetler noktasında benzerlikleri bulunmakta. Benzerliklerin olduğu hizmetlerde gerekli istişarelerin yapılması her iki şehrin menfaatine ve yararına olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yapacağımız istişarelerin faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e kayısı kristali ile kayısı hediye ederken, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün de Başkan Çakır'a seramik vazo ve Genel Sekreter Arif Emecen'e de seramik kaftan hediye etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ulaşım Ekibiyle Birlikte Malatya’ya Geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Ulaşım Ekibiyle Birlikte Malatya’ya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim