• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı
Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan sergi Forum Magnesia'da açıldı.

Manisa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan sergi Forum Magnesia'da açıldı.

Açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılışta konuşan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emekli "Öğrencilerimiz eğitim faaliyetlerine devam ediyorlar. Sadece bilimsel alanda yarışmalar değil sanat alanında da çalışmalar yaptığımızı göstermek için bir resim sergisi planladık. 2. Dönemde hem proje anlamında sergilerimiz devam edecek hem de sanatsal anlamda çalışmalarımız devam edecek. Bu vesileyle sergimizde emek sarf eden öğrencilerimizi sizlerin huzurunda tekrar kutluyor, katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş "Bilim Sanat Merkezlerimiz yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerinin ortaya çıkarıldığı kurumlarımızdır. Manisa Merkez Şehzadeler ilçemizde bilim sanat merkezimizden 600 öğrencimiz istifade ediyor. Salihli'deki bilim sanat merkezimizde 200 öğrencimiz var. Akhisar bilim sanat merkezinin bakanlık onayı geldi, müdür görevlendirmek üzereyiz. Turgutlu ilçesinin bilim sanat merkezinin Bakanlık'tan olurunu bekliyoruz. Alaşehir ve Soma'nın da dosyalarını hazırladık. Bunların da açılmasıyla yetenekli öğrencilerimiz projeler üretecek hem Manisa'mızın hem de Türkiye'mizin eğitim öğretimine katkı sağlayacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu "Bilim sanat merkezinde arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar. Şu anda 14 öğretmenimiz var, 16 öğretmen daha alınıyor. İkinci dönem 30 öğretmenle faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu tür faaliyetlerle biraz daha vatandaşlarımıza yaptıklarımızı duyuracağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Vali Erdoğan Bektaş da konuşmasında "Bilim Sanat Merkezleri Türkiye'nin yeni tanıdığı bir kurum ve kavram. Manisa'da ve Salihli'de birer tane Bilim Sanat Merkezlerimiz vardı, onları biraz daha çoğalmak istiyoruz. Alaşehir'de, Turgutlu'da Akhisar'da ve Soma'da da birer bilim sanat merkezimiz olsun istiyoruz. Normalde bir ilde bir bilim sanat merkezi planlıyorlar ama bizim ilçelerimiz vilayet büyüklüğünde olduğu için biz bunları göz önüne alarak sayıyı çoğaltalım istedik. Mümkün olduğu kadar üstün yetenekli çocuklarımıza daha fazla ulaşabilelim, daha fazla değerlendirilmelerine imkan sağlayalım diye bu yola girdik. Doğrusu üstün yetenek deyince her konudaki yetenek bu işin içine giriyor. Resimde, müzikte, sportif yetenekte, zeka yeteneği gibi birçok konulardaki yetenekler her birisi bu işin içerisinde oluyor. Bir konuda üstün yetenekte olan çocuk bakıyorsunuz birçok konuda da üstün yetenekte olabiliyor. Bilim sanat merkezlerimize düşen de çocuklarımızın gelişmesine imkan verecek yeteneklerini olabildiği kadar isabetle, doğru tanımlamayla ortaya çıkarmaya ve değerlendirilmelerine çalışmak. Umarız bugünkü bu sergimiz de bu konuda bir görünürlük anlamında bir fayda sağlayacak. Tabii ki bu merkezlerin faaliyetlerinin görünür olması gerekiyor, buna ayrıca önem veriyoruz. "Marifet iltifata tabidir" diye eski bir sözümüz vardır. Burada bir marifet varsa bunun iltifat görmesi lazım ve üstün yetenekli çocuklarımızın çabalarının her şekilde ödüllendirilmesi, önemsenmesi, görünür kılınması ve dolayısıyla arkasının gelmesinin de temini gerekiyor. Ben bu çerçevede Hocalarımıza Müdürümüze, arkadaşlarımıza, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum ve arkasını beklediğimi ifade ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Bektaş öğrencilerinin yapmış olduğu eserleri inceleyerek eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Ebrar Gökalp atık malzemelerden yaptığı rölyef çalışması tabloyu Vali Bektaş'a hediye etti.

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Manisa Bilim Ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim Sergisi Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim