• BIST 9530.47
  • Altın 2482.192
  • Dolar 32.4467
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Bir an önce salıverilmeliler

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Bir an önce salıverilmeliler
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin, kaçması ya da...

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişinin, kaçması ya da delil karartması söz konusu olmadığından tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Arslan, her şeyin hukuka ve kanunlara uygun yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Manisa'da bugün 19 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Baro Başkanı Arslan, dosya gizli olduğu için gözaltı gerekçeleri ve suçlamaların ne olduğunu şu anda bilemediklerini söyledi. Bildikleri kadarıyla Türkiye genelinde yapılan diğer bazı operasyonların bir benzerinin yapıldığını belirten Arslan, "19 kişinin gözaltına alındığını, üçünün bayan olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Biz daha önce söylemiş olduğumuz gibi barolar olarak, Manisa Barosu olarak her şeyin yasaya, hukuka, kanunlara uygun yürütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tabii burada gözaltına alınan kişilerin tamamına yakını meslek sahibi olan, iş güç sahibi olan ya da yerleşik düzende ikametgahı belli olan vatandaşlarımız. Bunların her zaman çağrılarak ifadelerinin alınması mümkün. Daha önce yapılan operasyonlarda alınan ifadelerde de gördüğümüz gibi aslında karartılacak bir delilin olmadığı, zaten önceden savcılık tarafından tespit edilen soruların kendilerine sorulduğu ve önceki işlemlerle ilgili sorulduğu, bu anlamda bir delil karatmanın söz konusu olmadığı açıkça görülmekte. Bu gözaltında da yine aynı şekilde olacağını düşünüyoruz. Bu kişilerin kaçması ya da delil karartması söz konusu olmadığından, ifadelerinin bir an önce alınarak salıverilmeleri gerektiğini ve yargılamanın, soruşturmanın bu kişilerin tutuksuz olarak, tutuklanmasına karar verilmeden yapılması gerekiyor." dedi.

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Bir an önce salıverilmeliler

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Bir an önce salıverilmeliler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim