• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Manila'da 6 milyon kişi Papa’yı karşıladı

Manila'da 6 milyon kişi Papa’yı karşıladı
Papa Françesko için Filipinler’in başkenti Manila’da milyonlar toplandı. Yetkililer 6 milyon kişinin toplandığını duyurdu. Katılımın büyüklüğü, 1995’te aynı yerde Papa II’nci Jean Paul için toplananları geride bıraktı.

12 yaşındaki Glyzelle Palomar'la Papa arasındaki diyalog ise duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Hürriyet'in haberine göre, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, Asya gezisinin ikinci durağı Filipinler’in başkenti Manila’da 6 milyon kişiye hitap etti. Papa’nın konuşma yapacağı Rizal Park alanı dün sabah saatlerinden itibaren ziyaretçilere açıldı. Yağmura rağmen milyonlarca Filipinli alanı doldurdu. Tören alanına üstü kapalı gezici bir araçla gelen Papa, aracını sık sık durdurarak çocukları sevdi. Papa, halkın büyük sevgi gösterisiyle karşılandı.

27468448.jpg

REKOR KALABALIK

Vatikan Sözcüsü Papaz Federico Lombardi, yerel yetkililerden tahmini katılımcı sayısını aldıklarını ve bunun rekor olduğunu açıkladı.  Aynı park bölgesinde Papa II’nci Jean Paul için 1995’te 5 milyon kişi toplanmıştı. Parkta toplananlardan 28 yaşındaki çağrı merkezi çalışanı 28 yaşındaki Rommel Monton, Papa’yla ilgili olarak, “Özel biriymiş gibi davranılmasını istemiyor. Araçlarına bakın. Kurşun geçirmez değiller” dedi.

"TANRI BUNA NEDEN İZİN VERİYOR"

Papa’nın, dünkü programı Manila Santo Tomas Üniversitesi’nde başladı. Burada 12 yaşındaki Glyzelle Palomar adlı kızın konuşması nedeniyle duygusal anlar yaşandı. Papa’ya sarılan küçük kız, “Birçok çocuk ailesince terk ediliyor. Pek çoğu kurban oluyor ve uyuşturucu bağımlılığı, fuhuş gibi kötü şeylere maruz kalıyorlar. Tanrı buna neden izin veriyor” dedi.

Ağlamaya başladığı için sözlerini bitiremeyen küçük kızın konuşmasına Papa’nın cevabı ise “Glyzelle, cevabı olmayan bu soruyu soranlardan yalnızca biri. Gözyaşları nedeniyle kendini tam olarak ifade edemedi bile...” şeklinde oldu.

27468445.jpg

Kadınların toplumda daha etkin ve söz sahibi olması çağrısında bulunan Papa, “Kadınlar, olayları bizden daha farklı açılardan görme kapasitesine sahip. Erkekler olarak bizler bunu anlayamıyoruz” diye konuştu.
      
BİLGİ NOTU: Dünyanın en kalabalık üçüncü Katolik nüfusuna sahip Filipinler’de 80 milyon Katolik bulunuyor. Daha önce ülkeyi ziyaret eden iki papaya suikast girişiminde bulunulması nedeniyle başkent Manila ve Leyte eyaletinde Papa’nın ziyareti için 40 bin asker ve polis görevlendirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim