• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Mangalıa İle Beylikdüzü Kardeş Oluyor

Mangalıa İle Beylikdüzü Kardeş Oluyor
Beylikdüzü Belediyesi'nin girişimleri sonucu Romanya'nın Köstence vilayetine bağlı Mangalia ilçesi ile Beylikdüzü ilçesi kardeş şehir oluyor.

Beylikdüzü Belediyesi'nin girişimleri sonucu Romanya'nın Köstence vilayetine bağlı Mangalia ilçesi ile Beylikdüzü ilçesi kardeş şehir oluyor. Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu'yu ziyaret eden Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kardeş Kent" projesi ve iki kent arasında kurulacak dayanışma üzerine görüşmeler yaptı.

Türkiye'de de birçok ilçe ile kardeş şehir uygulamasını hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi, bu kez Romanya'nın Köstence iline bağlı Mangalia ilçesi ile temaslarda bulundu. Romanya'ya giden heyet arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Teknik Koordinatör ve Başkan Danışmanı Mehmet Çalık, Meclis Üyeleri Nejla Kotil, Gülüzar Bektaş, Erkan Erdoğan ve Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı Taşkın Özer yer aldı.

3 gün süren gezide ilk olarak Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan'ı ziyaret eden Başkan İmamoğlu, daha sonra Dobruca Türk İşadamları Derneği ile de görüştü. Beylikdüzü Belediye yönetimi, ikinci gün ise Mangalia Belediyesi'ni ziyaret ederek Mangalia Belediye Başkanı Cristian Radu ve diğer belediye ilgilileri ile görüşmelerde bulundu. Ziyaretlerde iki kentin‚ "Kardeş Kent" olma projesi ele alınırken, görüşmelere soydaş milletvekili Amed Varol da katıldı.

İmamoğlu, Mangalia'nın nüfus yapısı, tarihi ve parlak geleceği ile cazip bir kent olduğunu belirterek, "Belediye Başkanı Cristian Radu ve heyetine ayrıca Köstence Başkonsolosumuz Sayın Ali Bozçalışkan'a iki ilçe arasındaki istekli işbirliğine katkıları için teşekkür ederim. Belediye Başkanı Sn. Radu'ya kentin onur nişanını bana takdim ettiği için ayrıca minnettarım" şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi, gezinin son gününde ise Köstence Valiliği, Köstence Belediyesi ve Köstence Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Aynı gün Bükreş'e geçen heyet, Marriott Hotel'de Romanya Türkiye İş Kadınları Derneği Başkanı Birgül Şenyuva ve iş adamı Ali Karaca ile görüştü.

Başkan İmamoğlu, Köstence Ticaret Odası Başkanı Dr. Ion Danut Juganaru ile Beylikdüzü ve Köstence arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi üzerine faydalı bir toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, "Beylikdüzü gibi bir liman kenti olan Köstence'nin, ekonomi çevreleri ile ilçemizdeki Ambarlı Limanı yönetimini bir araya getirip yeni ilişkiler ve iş ortaklıkları sağlamayı hedefliyorum" dedi.

Mangalıa İle Beylikdüzü Kardeş Oluyor

Mangalıa İle Beylikdüzü Kardeş Oluyor

Mangalıa İle Beylikdüzü Kardeş Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim