• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Mandalina Paneli İçin Bodrum’a Gelen Heyet Kocadon’u Ziyaret Etti

Mandalina Paneli İçin Bodrum’a Gelen Heyet Kocadon’u Ziyaret Etti
Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Ticaret Odası'nda düzenlenen "Bodrum Mandalinasının Üretimi ve Pazarlanması" konulu panel öncesinde konuşmacı ve katılımcılar,...

Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Ticaret Odası'nda düzenlenen "Bodrum Mandalinasının Üretimi ve Pazarlanması" konulu panel öncesinde konuşmacı ve katılımcılar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti.

Bodrum Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Geçmiş Dönem Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Nureddin Öner, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Filiz Öner, Tarım Gıda Yazarları ve Gazeteciler Derneği'nin (TAGYAD) ve Hasattürk Gazetesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğural, Hasattürk Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ak ve Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Akpınar katıldı.

Geçmiş Dönem Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin ziyaretlerinin amacının "Bodrum Mandalinasının Üretimi ve Pazarlanması" konulu panel hakkında Başkan Kocadon ile görüşüp fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Nureddin Öner ise Bodrum mandalinası ile ilgili saha çalışması yapmak istediklerini ifade ederek, "Toprak örnekleri alınsın, toplantılar yapılsın, eğitim çalışmaları yapılsın ve daha sonra bitki örnekleri de alınsın ve bu sayede gübreleme ve kalite ile ilgili elimizde bir done olsun diye düşünüyoruz. Bodrum Belediyesi olarak sizlerin de destekleriyle Bodrum'da 4 -5 gün boyunca tüm arazileri gezerek narenciye bahçelerinden alacağımız örneklerle saha çalışması yapmak istiyoruz. Bunun sonunda da belediyeler ve ziraat odalarının da dahil olduğu bir proje hazırlamak niyetindeyiz ki bu narenciye tesisi ya da başka bir şey de olabilir. Amacımız narenciyenin daha iyi bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak. İhraç fabrikalarıyla görüşmelerde bulunduk ve oraya ham madde de sağlanabilir, bu ve buna benzer pek çok projeyi birlikte geliştirebiliriz." dedi.

BAŞKAN KOCADON: "BODRUMLULAR OLARAK MANDALİNA SAYESİNDE AYAKTA KALDIK"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, narenciyenin yeniden değerlenmesi için mücadeleyi sürdürdüğünü söyledi. Amaçlarının ise narenciye üretiminin ekonomik bir değer olmasını sağlayarak üreticiyi teşvik etmek olduğunu kaydeden Kocadon, "Ben bu koltuklarda oturuyorsam mandalina sayesindedir ve bizler, Bodrumlular olarak onun sayesinde ayakta kaldık. O yüzden mandalina ile ilgili yaptığınız bu çalışmayı destekliyorum. Ve en önemlisi de pazarı bulmak. Ben sizlere bu anlamda destek veririm. Sırf üreticiye destek olmak için Türkiye'nin bütün bürokratlarına, bütün bakanlarına, büyükşehir belediye başkanlarına, köşe yazarlarına, gazetecilerine Bodrum mandalinası yolladık. Tabi eskilere göre mandalina

Bodrum'da rant değerini yitirdi. Bodrum mandalinasını koruyan ve sahip çıkan, beyaz evlere yenik düşürmeyenlerin çoğu, biraz daha maddi gücü yerinde olan ailelerdir. Babam da, amcam da, ben de mandalina bahçelerini hep koruduk ve bunun mücadelesini verdik. Ben Bodrum Belediye Başkanlığım bittiği gün yine toprağa geri döneceğim. En büyük hayalim de hayvancılıktır ama mera hayvancılığı. Allaha çok şükür topraklarımız var, alanlarımız var. Yine yapacağım inşallah. En büyük hayalim bu. Kopamadım topraktan." dedi.

Ziyaretin ardından konuşmacı ve katılımcılar, Trafo Bodrum'daki öğle yemeğinin sonunda Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele geçti.

Mandalina Paneli İçin Bodrum’a Gelen Heyet Kocadon’u Ziyaret Etti

Mandalina Paneli İçin Bodrum’a Gelen Heyet Kocadon’u Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim