• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Mancini: Juventus daha şanslı

Galatasaray Teknik Direktörü Robert Mancini, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Juventus'un kendilerine göre daha şanslı durumda olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini, İtalya'da Torino merkezli yayın yapan ve Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki rakibi Juventus kulübüne yakınlığıyla bilinen "Tuttosport" gazetesine özel bir demeç verdi.

"Conte, kıyameti göreceksin" başlığıyla okuyuculara duyurulan röportajda Mancini, "Eğer bana Madrid'e kazanmak için gidip gitmeyeceğimizi sorarsanız, size kazanmak için gitmek istediğimi söylerim fakat bu o kadar kolay değil" dedi.

Real Madrid'i İspanya'da yenerlerse evlerinde oynayacak Juventus maçında gruptan çıkmak için 1 puanın yeterli olacağının  hatırlatılmasına, "Evet ama Real Madrid, Real Madrid'dir. Kısa bir zamandan beri Türkiye'deyim. İşbaşı yaptıktan bir gün sonra oyuncularımı sahaya sürdüm. Buna rağmen son maçta, gruptan çıkmaya oynamak büyük bir başarıdır" diye konuştu.

"Kopenhag yenilgisi, çok saçma bir yenilgiydi" ifadesini kullanan Mancini, 10 Aralık'ta Juventus ile İstanbul'da yapacakları maç için de şunları kaydetti:

"Juventus'u yenip, bir üst tura çıkmak büyük bir şey olacaktır. Onların bize göre turu geçme imkanları daha fazla. En azından turu geçme şansları yüzde 80. İki maçta kaybetmemeleri onlara yetecektir. Conte'nin büyük bir avantajı var ama İstanbul'daki maç her şeyin olabileceği bir maç. Taraftarlarımız bize büyük destek vereceklerdir. Olağanüstü ateşli bir taraftarımız var. Ayrıca Galatasaray'ın geçen nisanda Real Madrid'i 3-2 yendiğini de hatırlatmak isterim."

Mancini, Juventus'a karşı alacağı zaferlere de intikam gözüyle bakmadığını ifade etti.

50 yaşındaki İtalyan teknik adam, sakatlıkları süren kaleci Muslera ve Hollandalı yıldız Sneijder'in Real Madrid karşısında forma giymelerini beklemediğini ancak bu iki oyuncunun Juventus maçında sahada olabileceklerini dile getirdi.

Pirlo'ya övgü dolu sözler

Mancini, Juventus'un orta sahadaki beyni Andrea Pirlo gibi bir oyuncuya her teknik direktörün sahip olmak isteyeceğini vurgulayarak, yıldız oyuncunun Milan'dan Juventus'a geçerek iyi bir iş yaptığını belirtti. 

İtalyan teknik adam Pirlo için, "Kim aklını ve tekniğini birleştirerek oynuyorsa diğer tüm futbolculardan daha uzun süre oynar. Bu çok normal" dedi.

"Lig uzun bir maraton"

Türkiye'de Fenerbahçe'nin zirvede farkı açtığı anımsatılan İtalyan çalıştırıcı, "Elinizde sadece Şampiyonlar Ligi mi kaldı" şeklindeki soruya, "Kesinllikle hayır. Lig uzun bir maraton. Kaybedilen puanlar telafi edilebilir. Ocaktan itibaren bizim için yeni bir lig başlıyor. 9 puan, 5-6 maçta telafi edilir. Burada mücadele etmek için varız" yanıtını verdi.

İtalya Serie A

İtalya Serie A'daki şampiyonluk mücadelesine ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Mancini, bu mücadelenin Juventus, Roma ve Napoli arasında geçeceğini belirterek, "Uzun vadede siyah-beyazlılar favori. Ama mücadelenin son haftaya kadar süreceğini söyleyebilirim" dedi.

"Drogba büyük bir oyuncu"

Sarı-kırmızılı takımın Fildişili yıldız oyuncusu Drogba'nın büyük bir oyuncu olduğunu ama 35 yaşında gelmiş bir futbolcu olduğunu ifade eden Mancini, "O çok sürükleyici bir oyuncu. Onunla daha önce çalışmamıştım. Onun tarzı beni şaşırttı" şeklinde konuştu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim